21 Şubat 2012 Salı

TEHDİT ALTINDA OLAN İNCİNEBİLİR GRUPLARIN KORUNMASI TOPLANTISI YAPILDI.


 İNCİNEBİLİR GRUPLARIN KORUNMASI TOPLANTISI YAPILDI.

AB Standartları Işığında Tehdit Altında Olan İncinebilir Grupların ve Özellikle Kadınların Korunması Projesi İlimizde Grand Otelde düzenlendi.
Tehdit alan incinebilir grupların korunması konusundaki toplantıya Niğde Valisi Âlim Barut, Mülkiye Başmüfettişi Dr. Hüseyin Başol Güleç, Mülkiye  Müfettişi Mehmet Firik, Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, İlçe Kaymakamları, İlçe Jandarma ve Emniyet Amirleri, İlçe Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri ve davetliler katıldı.
Mülkiye Başmüfettişi Dr. Hüseyin Başol Güleç Proje hakkında toplantıya katılanlara şu bilgileri verdi;
BEKLENEN SONUÇLAR:
1) Proje kapsamında bulunan gruplarda Proje konusu olan “tehdit alan incinebilir grupların korunması” hakkında “farkındalık” ve “duyarlılık” oluşturmak.
2) Tehdit alan incinebilir grupların korunması konusunda mevzuatta ve uygulamada karşılaşılan eksiklikler konusunda “Reform İzleme Kuruluna ”tekliflerde bulunmak.
PROJE KAPSAMINDA YÜRÜTÜLECEK FAALİYETLER:
1-Proje kapsamında uzman Akademisyenlerce:
a)Tehdit alan incinebilir grupların korunması konusunda Eğitim İhtiyaç Analizi ve model eğitim programı hazırlanacaktır.
b) Tehdit alan incinebilir grupların korunması konusunda mevcut problemler ve ihtiyaçların belirlenmesi, mevzuattan ve uygulamadan kaynaklanan sorunların analizinin yapılması
c) Tehdit alan incinebilir grupların korunması konusunda Performans Kriterleri ve Kontrol Listesinin hazırlanması ile Mülkiye Müfettişleri için Tematik Teftiş Rehberi hazırlanacaktır.
d) Tehdit alan incinebilir grupların korunması konusunda Ankara’da Mart 2012 de bir günlük Sempozyum Organize edilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder