24 Mayıs 2013 Cuma


  EZANI GÜZEL OKUMA KURSU VERİLDİ
     Çamardı İlçe Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı genelgesi doğrultusunda hizmet içi eğitim çerçevesinde Din görevlilerine yönelik olarak Ezanı Güzel Okuma kursu verildi...
     Çamardı İlçesi Bereketli Mahallesi Orta Camiin'de 08.04.2013-07.05.2013 tarihleri arasında düzenlenen kursa, merkez mahalle ve köylerde görev yapan imam-hatip ve müezzin-kayyımlar katıldı...
     Ezan-ı Güzel Okuma kursunu formatör öğretici belgesine sahip olan Niğde Merkez Kığılı Camii Müezzin-Kayyım'ı Muharrem ÜÇER  verdi. Düzenlenen kursta, katılımcılara günde beş vakit okunan ezanları her vakitte ayrı ayrı makamda okuma, salayı güzel okuma, nota ve ses teknikleri ile nefesi güzel kullanma tekniklerini öğretildi.
 Kursu ziyaret eden İlçe Müftüsü Hayri ERENAY:   “”Personelimizin mesleki ehliyet ve becerilerini geliştirmek adına 2013 yılı içinde düzenlenen  yüz yüze vaaz ve ezanı güzel okuma kursları ile tüm personelimiz kurslara tabii tutulmuştur.  Öncelikle bizlere vakit ayırıp her gün kilometrelerce yol kat eden ezanı güzel okuma kursunu veren Muharrem ÜÇER’e , bu kurslara katılan ve yoğun ilgi gösteren personelimize teşekkür ediyorum” dedi.
Kurs sonunda İlçe müftüsünün de katıldığı, Pınarbaşı Köyü mevkiinde bulunan Ecemiş alabalık tesislerinde piknik düzenlendi.
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder