22 Mayıs 2013 Çarşamba

Lojistik merkez projesi hayata geçiyor

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, 250 dönümlük bir alan üzerinde demiryolları yükleme ve taşımalarında kullanılacak Lojistik Köy Projesinin hayata geçirilmeye başladığını söyledi.
İl Başkanı Ahmet Özmen ile inşa çalışmaları süren lojistik merkezde incelemelerde bulunan ve çalışmalar hakkında TCDD Gar Müdürü Doğan Duruduygu’dan bilgi alan Milletvekili Kavaklıoğlu, “Andaval Yük Merkezi’nin 69.000 m2lik alanın kamulaştırma çalışmaları tamamlanmıştı. Yük merkezine ait yapıma esas uygulama projelerinin hazırlama çalışm
aları ile 250 dönümün kamulaştırma çalışmaları da tamamlandı. Fiziksel kurulum süreci de start aldı. Proje tamamlanınca ilimizin ticari hacmini artıracak bir merkez olacak” diye konuştu. 
Niğde’nin ticari hacmi artacak
Eski Aktaş mevkiinde yapımı gerçekleştirilmekte olan lojistik köyün, başta madencilik alanında faaliyet gösteren işletmeler olmak üzere demiryolları yoluyla yükleme ve taşıma gerçekleştirecek firmalar için oldukça önemli bir merkez olacağını kaydeden Kavaklıoğlu,  “Fiziksel inşa çalışmaları süren proje ileride daha gelişmiş bir yapıya kavuşturulabilecek şekilde tasarlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder