16 Temmuz 2013 Salı

ÇİNLİ ÖĞRENCİLER ÇAMARDI İLÇESİNİ BEĞENDİ

     ÇAMARDILI İŞ ADAMI YUNUS BIÇKI'NIN DAVET ETMESİ ÜZERİNE CEYHAN İLÇESİNDEN GELEN 25 KİŞİLİK ÇİNLİ ÖĞRENCİ GRUBU ÇAMARDI İLÇESİNİ GEZDİLER.

     Çinli Öğrenciler Çamardı ilçesindeydi
WANG (32) , Diyanet İşleri Başkanlığı'nın daveti üzerine , 2+1 yıllık dini eğitim için Türkiye'ye geldiklerini , 6 aydır Adana  Ceyhan da Ali Zeynep KAHRAMAN yurdunda kaldıklarını , öğlene kadar Kur'an , öğleden sonra Halk Eğitim Merkezinin açtığı Türkçe dil kursuna devam ettiklerini belirtti.
İki yılı tamamladıktan  sonra Diyanet İşleri Başkanlığının öngördüğü şekilde 1 yıl İstanbul da eğitim aldıktan sonra Çin de din hizmetlerini devam ettireceklerini belirtti.

WANG , Türkiye de kaldıkları süre içinde tüm giderlerini Sarımazı Belediye Başkanı Erol KAHRAMAN'ın  karşıladığını , Türkiye de bulunmaktan memnun olduklarını , sadece ailelerini özlediklerini , Çamardı ilçesine Yunus İnşaatın sahibi Yunus BIÇKI tarafından davet edildiklerini , Demirkazık , Emli vadisi Çamardı ilçesi ve Kermesi gezdiklerini , çok beğendiklerini belirtti. Daveti için Yunus BIÇKI’ya ve ilgilenen herkese teşekkür etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder