8 Temmuz 2013 Pazartesi

SODES'le KÖYLER ŞENLENİYOR


İl Özel İdaresinin Sosyal Hayatın Desteklenmesi (SODES) Projesi 2013 yılı çağrısına teklif ettiği projelerden biri olan "11 Köye Çocuk Oyun Grubu Kurulması" projesi hibe almaya hak kazandı.
İl Özel İdaresinin SODES Projesi 2013 yılı çağrısına teklif ettiği projelerden biri olan "11 Köye Çocuk Oyun Grubu Kurulması" projesi hibe almaya hak kazandı. Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin ortağı olduğu proje kapsamında İl Özel İdaresinin 11 Köye Çocuk Oyun Grubu Kurulması Projesi kapsamında 197.774 TL hibe alacak.
Proje ile çocuk oyun grubu inşaa edilecek köyler şunlar; Merkez İlçe: Ağcaşar, Kömürcü Altunhisar İlçesi: Uluören Bor İlçesi: Obruk, Tepeköy Çamardı İlçesi Eynelli, Yelatan Çiftlik İlçesi: Çardak, Kula Ulukışla İlçesi: Beyağıl Hasangazi
İl genelinde köylerin seçilmesi esasında nüfus yoğunluğuna dikkat edilirken en fazla çocuğun istifadesi için yukarıda adı geçen köyler seçilmiştir. Seçilen köylerin 2012 yılı Türkiye İstatistik Enstitüsü (TÜİK) verilerine göre nüfusu 17 bin 67'dir. Kalkınma Bakanlığı tarafından bu yılı ilimizi de içine alacak şekilde uygulamaya konulan proje kapsamında ilimizden ise toplam 25 adet proje hibe almaya layık görüldü.
Niğde İl Özel İdaresi'nin aldığı hibe özelinde SODES Projesi hakkında genel bir değerlendirmede bulunan Vali Âlim BARUT, il genelinde toplam 25 adet projenin desteklenmeye hak kazandığını ifade ederek, Niğde İl Özel İdaresi'nin hibe mekanizmalarının her ayağında olduğunu ve hibe mekanizmalarından kaynak aktaran kurumların başında olduğunu kaydetti.
Vali BARUT açıklamasının devamında şunları söyledi; "Sosyal Hayatın Desteklenmesi Projesi bilindiği üzere bu yıl ilimizde uygulanmaya başladı. Gerek özel gerekse sivil toplum kuruluşlarının istifade ettiği proje kapsamında ilimizden 25 proje desteklenmeye, hibe almaya uygun bulunmuştur. İlimize SODES Projesi kapsamında yaklaşık 3 milyon TL hibe alması öngörülmüştür.
Niğde İl Özel İdaresi'ne ise hiç kuşku yok ki ayrı bir parantez açma lüzumu vardır. Son aylarda hangi hibe programı sonuçları açıklanırsa açıklansın Niğde İl Özel İdaresi'nin bir veya bir kaç projesinin destek aldığını görüyoruz. Bu bizim için bir övünç, gurur kaynağıdır. Kamunun hantal bir yapıda olmayıp, aksine lokomotif rol üslenerek özgün proje yapma isteği takdire şayandır.
Buradan tüm hibe almaya hak kazanan proje sahiplerini kutluyorum. Hibe alamayan proje sahiplerini de iyi bir deneyim yaşadığını ve bir sonraki teklif çağrısı döneminde eksiklerini gidererek daha özgün projelerle hibe mekanizmalarının kapısını aşındırmasını bekliyorum" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder