2 Temmuz 2013 Salı

İL KOORDİNASYON KURULU 2. DÖNEM TOPLANTISI YAPILDI

İL KOORDİNASYON KURULU 2. DÖNEM TOPLANTISI YAPILDI


Niğde İl Koordinasyon Kurulu 2013 yılı 2. dönem toplantısı Niğde Vali Âlim Barut’un başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.
Toplantıya Vali Âlim Barut’un yanı sıra Niğde Belediye Başkanı Vekili İdris Bayram, Vali Yardımcıları Hacı İbrahim Türkoğlu, , Niğde Üniversitesinden Rektörü Yrd. Prof. Dr. Metin Yıldırım, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Niğde Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, DSİ 4. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İller Bankası Kayseri Bölge Müdürlüğü, TCDD Adana 6. Bölge Müdürlüğü, Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü, MEDAŞ Konya Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile Yatırımcı Dairelerin İl Müdürleri ve Meclis Üyeleri katıldı.Toplantının açılış konuşmasında 2013 yılının 1. döneminde İlimize yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler veren Vali Âlim Barut, yaptığı genel değerlendirmesinde;
"Niğde İl Koordinasyon Kurulumuzun bu toplantısında, 2013 Yılı Yatırım Programında yer alan yatırımların 15 Haziran 2013 tarihi itibariyle gerçekleşme durumunun değerlendirilmesi, önceki toplantıda alınan kararlarla ilgili yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile ilimizin sosyo-ekonomik sorun ve ihtiyaçlarının görüşülerek çözüm yolları bulunmasına çalışılacaktır.
2013 YILI YATIRIMLARI İZLEME ÇALIŞMALARI
Toplantı öncesinde yatırımcı bölge ve il kuruluşlarımız ile mahalli idarelerin İKİS Programına girdikleri verilerden elde edilen raporlara göre 15 Haziran 2013 itibariyle; ilimizde toplam 583 proje için 347.861.717 TL ödenek ayrıldığı ve dönem sonuna kadar bu ödeneğin 87.322.385 TL.’sinin harcandığı tespit edilmiştir. Böylece merkezi ve mahalli idareler yatırımları için ayrılan ödeneklerin %75’i kullanılmış bulunmaktadır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder