RAMAZAN AYI’NDA SAĞLIKLI BESLENME
Diyetisyen Tuğba OZSOY Açıklamalarda bulundu.
Ramazan ayının temmuz ayı gibi sıcak dönemlere
denk gelmesi sebebiyle sıvı tüketimine ve beslenmemize dikkat etmemiz gerekir.
Özellikle sıvı tüketiminin aksatılması gün boyunca baş dönmesi, halsizlik gibi
problemlerin yaşanmasına neden olur. İftardan sahura kadar susamasak dahi sık
sık su içmek, komposto, ayran gibi içecekler tüketmek sıvı tüketiminin
dengelenmesini sağlar.
Dikkat edilmesi gereken diğer bir
konu da iftarda ve sahurda beslenmedir. Gün boyunca 16-17 saatlik açlık süresi
var ve bu sürede kan şekeri düşer, özellikle iftara yakın saatlerde kan şekeri
iyice alt seviyelere iner. Bu yüzden çok fazla yemek yeme ihtiyacı hissederiz
ama iftarda bir anda çok fazla yemek hazımsızlıkla başlayan sorunlara neden
olabilir. İftara çorbayla başlamak, yemekler arasında biraz mola vermek, yavaş
yavaş yemek bu sorunları yaşamamızı sağlar. Yine günlük ihtiyacımız olan
vitamin ve posa miktarını karşılamak için taze sebzelerle salata, kuru
baklagiller gibi lifli gıdaları tüketmeliyiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder