14 Temmuz 2013 Pazar

RAMAZAN AYI’NDA SAĞLIKLI BESLENME
Diyetisyen Tuğba OZSOY Açıklamalarda bulundu.
   Ramazan ayının temmuz ayı gibi sıcak dönemlere denk gelmesi sebebiyle sıvı tüketimine ve beslenmemize dikkat etmemiz gerekir. Özellikle sıvı tüketiminin aksatılması gün boyunca baş dönmesi, halsizlik gibi problemlerin yaşanmasına neden olur. İftardan sahura kadar susamasak dahi sık sık su içmek, komposto, ayran gibi içecekler tüketmek sıvı tüketiminin dengelenmesini sağlar.
Dikkat edilmesi gereken diğer bir konu da iftarda ve sahurda beslenmedir. Gün boyunca 16-17 saatlik açlık süresi var ve bu sürede kan şekeri düşer, özellikle iftara yakın saatlerde kan şekeri iyice alt seviyelere iner. Bu yüzden çok fazla yemek yeme ihtiyacı hissederiz ama iftarda bir anda çok fazla yemek hazımsızlıkla başlayan sorunlara neden olabilir. İftara çorbayla başlamak, yemekler arasında biraz mola vermek, yavaş yavaş yemek bu sorunları yaşamamızı sağlar. Yine günlük ihtiyacımız olan vitamin ve posa miktarını karşılamak için taze sebzelerle salata, kuru baklagiller gibi lifli gıdaları tüketmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder