9 Ekim 2013 Çarşamba

ANADOLU BASINI ÖZENDİRME YARIŞMASININ KAPSAMI GENİŞLETİLİYOR
-GEÇEN YILIN KATEGORİLERİNE EK OLARAK İNTERNET HABER SİTESİ, TELEVİZYON        HABERİ VE RADYO PROGRAMI DALLARINDA DA ÖDÜL VERİLECEK
-YARIŞMAYA KATILMAK İSTEYEN YEREL GAZETECİLERİN GAZETELERİNİN DES SİSTEMİNDE YER ALMASI GEREKİYOR
Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Anadolu basınının gelişmesine katkıda bulunmak, yerel medya mensuplarının çalışmalarını desteklemek ve yerel basında kaliteyi yükseltmek amacıyla düzenlenen  “Anadolu Basını Özendirme Yarışması”nın kapsamı genişletiliyor. 
Bu yıl düzenlenecek yarışmada İnternet Haber Sitesi, Televizyon Haberi ve Radyo Programı alanlarında da ödüller dağıtılacak.
Bunların yanında geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen Yerel Haber, Makale-Yorum (Politika-Ekonomi-Kültür-Turizm-Spor), Mizanpaj, Araştırma, Röportaj, Fotoğraf ve Türkçenin Doğru Kullanımı (dergi) dallarında ödüllerin dağıtılmasına ise devam edilecek.
Ayrıca yurt dışında günlük veya haftalık Türkçe yayın yapan yazılı basında görev yapan gazeteciler “Türkiye’nin Tanıtımı” ile “Türkçenin Doğru Kullanımı” dallarında Büyükelçiliklerimiz, Konsolosluklarımız ve Basın Müşavirliklerimiz aracılığıyla yarışmaya başvurabilecekler.

Radyo programları dalında ise yarışmacılar Haber Programları (belgesel, kültür-sanat, eğitim, sağlık vb konularda halkı eğitici sosyal içerikte olan programlar) ile yarışmaya katılabilecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder