8 Ekim 2013 Salı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’dan Hayvanları Koruma Günü Mesajı; 
“Can Dostlarımızı El Birliği ile Koruyalım”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hayvan varlığımızı el birliğiyle koruma çağrısında bulundu. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Gayemiz el ele vererek, hayvanların hayat hakkına sahip çıkmak ve onların hayat şartlarını daha da iyileştirmektir” dedi.
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak yabani ya da evcil ayrımı yapmaksızın bütün hayvanların yaşama haklarının korunması için çalıştıklarını vurguladı. Türkiye‟nin hayvan hakları konusunda önemli adımlar attığına işaret eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 1978 yılında yayımlanan “Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi” ve Türkiye tarafından 2003 yılında imzalanan “Ev Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi” kapsamında 2004 yılında yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve bu Kanuna dayanarak hazırlananYönetmelik kapsamında çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlıkça yapılan çalışmaları şöyle özetledi:
Hem Yaban Hayatı Hem de Sokak Hayvanları Korunuyor
“-Belediyelerce ve Bakanlık desteğiyle toplam 308.783 adet sokak hayvanının kısırlaştırılarak, aşılanmıştır.
-Bakanlığımızca sokak hayvanlarının bakımı ve rehabilitasyonu için belediyelere 2009-2011 yılları arasında 4.311.000 TL kaynak aktarılmıştır.
-250 hayvan kapasiteli geçici hayvan bakımevi tip projesi hazırlanmıştır. Söz konusu proje kapsamında bakımevi yapımı ile alakalı olarak bugüne kadar Afyonkarahisar, Kırıkkale, Yozgat–Şefaatli, Kars, Ardahan, Niğde, Kütahya, Mardin, Erzincan, Ankara–Elmadağ olmak üzere 10 belediyeye bakımevi yapımı için ödenek desteği verilmiştir." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder