25 Ekim 2013 Cuma

CUMHURİYETİMİZİN 90. YILINI KUTLAYACAĞIZ


Cumhuriyetimizin  90. Yılı münasebetiyle kutlamalar ilimizde 28 Ekim 3013 Pazartesi günü saat 13.00’te top atışlarıyla başlayacak,  29 Ekim günü saat 24.00’e kadar devam edecek.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 26 Ekim 2013 Cumartesi günü saat 11.00’de çeşitli yaş grupları arasında yapılacak koşu yarışmalarıyla başlayacak. Bucakçayır’da yapılacak yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri 28 Ekim 2013 günü saat 14.00’te Valilik makamında takdim edilecek.
27 Ekim Pazar günü kutlamalar  yine bir dizi spor müsabakası ile devam edecek. Saat 11.00’de  Niğde Polis meslek Yüksekokulu’nda okçuluk, yine aynı saatte 75. Yıl Kapalı Spor Salonunda masa tenisi yarışmaları düzenlenecek, bu yarışmalarda dereceye girenler ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında  dereceye girenlerin ödülleri 28 Ekim günü saat 15.00 ile 15.30 saatlerinde Valilik Makamında takdim edilecek.
Bu yılki kutlamalarda Niğde Üniversitesi, düzenlediği  bir sergi ve iki konserle etkin rol oynayacak. Üniversite tarafından hazırlanan resim sergisi 28 Ekim günü saat 13.30’da  Kültür Merkezi Sergi Salonunda açılacak. Yine aynı gün Niğde Üniversitesi Türk Sanat Müziği korosunca  saat 15.00’te Tarım Açık Cezaevinde hükümlülere, saat 19.00’da da Kültür Merkezinde halka yönelik Türk Sanat Müziği konseri verilecek.
29 ekim Salı günü porotokol ve halkın kutlamaları 09.00-09.15 saatleri arasında Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ tarafından makamda kabul edilecek ve ardından Cumhuriyet Meydanındaki tören, şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi ve istiklal marşı ile başlayacak. Günün anlam ve önemine binaen Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın konuşmasının ardından, folklor gösterisi sunulacak. Bayraklar, flamalar, askeri tören kıtası, Niğde Üniversitesi ve Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Milli Eğitime bağlı okul öğrencileri, spor kulüpleri ve esnaf kuruluşları konvoylarınca tören geçişleri yapılacaktır.
29 Ekim Salı günü ilimiz merkez okullarının folklor ekipleri, istekli öğrenciler, sivil toplum kuruluşlarımız ve Niğdeli hemşehrilerimizin katılımıyla saat 19.00’da Derbent Kavşağından Cumhuriyet Meydanına kadar “Fener Alayı” düzenlenecek. Fener Alayının akabinde ise Niğde Kalesinden havai fişek gösterisi yapılacak.
Havai fişek gösterisinin ardından saat 20.00’de Niğde Belediyesince İnönü Mahallesi Belediye Sosyal Tesislerinde Devlet Sanatçısı Gülşen Kutlu tarafından Türk halk müziği konseri verilecek.
29 Ekim akşamı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç tarafından Cumhuriyet Resepsiyonu verilecek.

Kutlamalar gece 24.00’te son bulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder