31 Ekim 2013 Perşembe


ANKARA'DA "NİĞDE GÜNLERİ" BAŞLADI

Başkentte Niğde'nin kültürel zenginliklerinin tanıtıldığı "Niğde Günleri" başladı.
Atatürk Kültür Merkezinde (Akm) düzenlenen Niğde Günleri'nin açılışına katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Niğde tanıtım günlerinin üçüncüsünün hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, kurdeleyi kesti.

İçişleri Bakanı Güler, "Niğdelilere misafir olunduğu zaman ya 'Niğde Bağları'nı' dinleyeceksin, ya 'Niğde tavasını' yiyeceksin, ya Bor'un 'Söğürme'sine şöyle bir ekmeği banacaksın. Niğde benim için çok önemli bir il, ilk Valilik görevimi yürüttüğüm İl. Güzel insanların yurdu" diye konuştu.

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen “Niğde Günleri” etkinliğinde Valilik ve Belediyelerin verdiği hizmetler, şehre kattıkları yenilikler, Üniversite ve Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışmaları, Niğde’de üretilen tarımsal ve hayvansal ürünler, kültürel el sanatları, tarihi, doğal ve turistik güzelliklerin fotoğrafları, maket, kataloglar ser

gilendi.
Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Niğde Günleri etkinliğinde Niğde Belediyesi standında misafirlere Niğde Elması ve çorba ikramı yapıldı.
Niğde Günleri'nin açılışına İçişleri Bakanı Muammer Güler, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç , Niğde eski Valisi Alim Barut, Niğde Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban ile Hafize Şahiner, İl Genel Meclisi Üyeleri ve çok sayıda Vatandaş katıldı.
AKM girişinde büyük bir ekranda Niğde'nin coğrafik ve yöresel zenginliklerinin tanıtıldığı bir belgeselle ziyaretçilere bilgi sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder