15 Ekim 2013 Salı

 MÜFTÜ ERENAY İLÇE HALKININ BAYRAMINI KUTLADI


          DEĞERLİ ÇAMARDILILAR
    mübarek Kurban Bayramıdır. Bizleri bu güne kavuşturan Rabbimize Hamd olsun. Allah'a gönülden bağlılığın, toplumsal dayanışmanın ve kaynaşmanın en güzel örneklerini verdiğimiz bir Kurban Bayramını daha idrak etmenin sevinci içerisindeyiz.
     İslam beraber gülmeyi, beraber sıkıntıları paylaşmayı, birlik ve beraberlik halinde olmayı emreder. Bayram günlerinin insanlar üzerinde meydana getireceği manevi ve yapıcı tesirleri şüphesiz ki çok büyüktür.

      Müslümanların kaynaşmasının, sevinç ve üzüntülerin paylaşıldığı ve Allah'ın rızasını kurbanlar kesilerek kazanıldığı özel bir gündür. Kurban bayramı; nefislerimizin arzularına set çekerek, Allah'ın emirlerini yerine getirmede başarıya ulaşmanın kazanımıdır. Bayramlar birer vesile kılınarak, birlik ve bütünlüğümüz perçinlenmeli, sevgi, saygı, şefkat ve merhamet duyguları coşmalı, küskünlük ve dargınlıklar ortadan kalkmalı, asık suratlar gülmeli, katılaşmış kalpler yumuşamalıdır.
       Bayramların gerçek bayram olarak yaşanabilmesi için, başta aile büyüklerimiz olmak üzere bütün yakınlarımızı, komşularımızı, akraba ve dostlarımızı, hasta ve kimsesizleri ziyaret etmeliyiz. Bu kaynaşma ve paylaşma gününde, hiç kimseyi bu bayram coşkusunun dışında bırakmamaya özen göstermeliyiz. Çünkü bayram, toplumun bütün kesimleri tarafından paylaşıldığı oranda bayram olma özelliği kazanacaktır.Özellikle; 14 Ekim Pazartesi Arefe günü sabah namazından başlayan ve bayramın dördüncü günü ikindi namazında son bulacak olan teşrik tekbirlerini, her farz namazı sonunda getirmeyi de unutmayalım.
       Bu duygularla başta Çamardılı kardeşlerim olmak üzere din görevlilerimizin ve bütün mü'minlerin Kurban Bayramını tebrik ediyor, tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum…                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder