10 Aralık 2013 Salı

NİĞDE VALİSİ NECMEDDİN KILIÇ'IN
DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI
İnsan hakları, başkası tarafından verilen bir söz veya teminatla ya da satın alınmak suretiyle değil yalnızca ve yalnızca insan olmamız sebebiyle insanca yaşamanın teminatı olarak kazanılan haklardır. Bu haklar; cinsiyete, ırka, renge, dile, dine, servete, siyasal veya başka düşünceye dayalı ayrım gözetilmeden herkese sağlanmalıdır.
Bundan 65 yıl önce, 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini ilk onaylayan ülkelerden olan Türkiye, insan hakları konusundaki uluslararası sözleşmelere taraf olmuş, insan hakları standardının en yüksek düzeye ulaştırılması amacıyla son yıllarda önemli adımlar atmıştır.
Ülkemizde, 2000 yılında tüm il ve ilçelerde “İnsan Hakları İl ve İlçe Kurulları” kurulmuş, 2003 yılında yeniden yapılandırılan kurullarda, sivil toplumun temsili güçlendirilmiştir. Bu kurullarca; insan haklarının korunması, geliştirilmesi, insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması, özellikle de idarenin uygulamalarında vatandaşa hoşgörü ve nezaketle yaklaşılması ve hak ihlallerini önleme konusunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır. 
İnsan haklarını korumadaki başarı, önemli ölçüde insan hakları bilgisi ve bilincinin yaygınlaşmasına bağlıdır.  Hak ihlaline uğradığını iddia eden vatandaşların, Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarda bulunan İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarına bizzat veya diğer iletişim yollarıyla başvurmaları, hak ihlallerinin önlenmesi bakımından büyük önem arz etmektedir.
            Bu duygu ve düşüncelerle; tüm insanlığın temel hak ve özgürlüklerden istifade edebildiği ve her alanda insan haklarının öncelikli olarak kabul gördüğü bir gelecek temennisiyle, halkımızın Dünya İnsan Hakları gününü kutlar, esenlikler dilerim.



                                                                                                   













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder