31 Aralık 2013 Salı


SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ


Sağlık Bakanlığının 2014 yılı için belirlediği 'Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Programı' kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, obezitenin önemine dikkati çekmek ve obeziteye bağlı sağlık risklerini azaltmak amacıyla "Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" isimli yürüyüş programı düzenlendi.
Program Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan, Niğde Halk Sağlığı Müdürü Bilgehan Öztürk, Gümüşler Belediye Başkanı Bayram Akdoğan, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, halkın geniş katılımı ile gerçekleştirildi.
Vali Kılıç:’’ Şehirdeki imkansızlıklar nedeniyle ve modern hayat tarzının getirdiği kolaylıklardan dolayı insanlar çok az hareket etmeye başladı. Bu az hareket çok çeşitli hastalıkları toplumda yaygın hale getirdi. Özellikle yürümemek, hareket etmemek kadınlarda ve erkeklerde hayatı sonlandırabilecek ölçüde hastalıklara sebep oldu. İnsanımızı korumak, insanımızın sağlığını korumakta anayasal olarak devletimize verilmiş en ciddi görevlerden bir tanesidir. Sağlık Bakanlığı bu görevlerden hareketle bugün Türkiye’nin dört bir tarafında yürüyüşler düzenledi. Bu çalışmaya katkı vermek, dikkati insanlarımızın yürümesine ve hareket etmesine çekmek önemliydi. Bizde, bu çalışmayı yapan arkadaşlarımızla birlikte olduk. Umarım hareket etmek, yürümek ve daha çok çalışmak yaygın hale gelir ve günümüzde yaygınlaşan hastalıkların azalmasına neden olur diye temenni ediyorum’’ dedi.
Gümüşler Belediyesi önünden başlayan yürüyüş, Gümüşler Manastırı önünde son buldu. Kayseri'de hayatını kaybeden Niğde Üniversitesi öğrencileri için dua edildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder