10 Aralık 2013 Salı

TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI



   ÇAMARDI İLÇESİNİN EN BÜYÜK VE KAPASİTELİ CAMİSİ MERKEZ ULU CAMİNİN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
     Yaklaşık 2 bin kişiye ibadet etme olanağı sunacak olan Merkez Ulu Caminin temel atma töreni yağmur ve soğuk havaya rağmen gelen konuklarla cuma namazından sonra yapıldı. Konuklara aşure  ikram edildi.
      Temeli atılan Merkez Ulu Cami Çarşı içerisinde daha önce sağlık ocağı binası , ilçe Tarım Müdürlüğü , bir ara Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılan  3.200 M2 alanı olan arsayı kapsıyor.. Yeni yapılacak caminin 1.200 M2 kapalı alana sahip olacağı ve aynı anda yaklaşık 2 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği  Yeni yapılacak caminin  1.200 M2 kapalı alana sahip olacağı ve aynı anda yaklaşık 2 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği, alt kattında  20 dükkan olacağı  planlanan camiinin daha modern bir mimariyi yansıtırken aynı zamanda geleneksel Selçuklu-Osmanlı motiflerini de bünyesinde bulunduracağı belirtildi.

    Tören kutlaması Kur’an ı Kerim okunması ile başladı. Törene çevre illerden gelen konuklar da vardı. Bunlar : Adana İl Müftüsü Arif GÖKÇE , Kayseri il Müftü yardımcıları Mustafa AÇIKALIN , Atıf AKŞİT , Niğde İl Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR , Bor ilçe Müftüsü Sebahattin KESTİ , Altunhisar ilçe Müftüsü Kadir DEMİRLENK , Çamardı Kaymakamı Adnan KARAOSMANOĞLU , Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , Cumhuriyet Savcısı Abdülhamit DURGUT , Ak Parti ilçe Başkanı Gafur KARACA , İlçe Müftüsü Hayri ERENAY , Nüfus Müdürü Turan ELAGÖZ , Tapu Müdür V. Mustafa BOYAR , İlçe Tarım Müdürü Serbülent ÖZKAN , Bademdere Belediye Başkanı Fethi KAKIZ , il Meclis Üyeleri Sami ALTINKAYA , Ünal PINAR , Köy muhtarları ve ilçe halkı katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder