30 Mart 2013 Cumartesi

Yaz saati uygulaması başlıyor

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatler, gece 03.00'den itibaren bir saat ileri alınacak.

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ileri saat (yaz saati) uygulaması kapsamında bütün yurtta saatler, gece 03.00'den itibaren bir saat ileri alınacak.
Kış saati uygulamasına 28 Ekim 2012'de geçilirken saatler 04.00'de bir saat geri alınmıştı.
Karar çerçevesinde bütün yurtta saatler, gece 03.00'den itibaren bir saat ileri alınacak. Saatler, 27 Ekim 2013 Pazar günü saat 04.00'de tekrar bir saat geri alınacak.

         GENÇ ERKEKLER BADMİNTON OKUL SPORUNDA 
                     ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 1.OLDU         
          
                  2012-2013 Okul Sporları Genç Erkekler Badminton Sporları Sona Erdi
   Okul sporlarında çekişmeli geçen genç erkekler badminton sporu 2 günün ardından sona erdi. Öğrencilerin tezahüratlarıyla heyecan bulan maçın dereceye giren okulları belli 1.NİĞDE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ,2.ÇAMARDI 75.YIL Ş.Ü.T.M.E ÇOK PROGRAMLI LİSE,3.BOR TİCARET MESLEK LİSESİ VE 4.ÇAMARDI İ.H.C. OLDU. Okul Sporları Genç Erkekler Badminton oyununda dereceye giren Niğde Anadolu Öğretmen Lisesine ,Gençlik  Hizmetleri Şube Müdür Gafur Emlek 1.lik kupasını takdim ederek o anı fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirdiler.Şube Müdürü EMLEK ,Öğrencilerin göstermiş oldukları başarıdan ötürü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
        


KOSGEB ve Gümrük’ün fiziksel kuruluşu da tamamlanıyor

Resmi kuruluşları gerçekleşen Gümrük Müdürlüğü ve KOSGEB Müdürlüğünün fiziksel olarak da kuruluşları tamamlanıyor. Geçtiğimiz gün AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu KOSGEB ve Gümrük Müdürlüklerine tahsis edilecek olan binalarda incelemelerde bulundu.
Milletvekili Kavaklıoğlu’na OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, KOSGEB Müdürü Mehmet Haşim Karaman, OSB Bölge MüdürüZuhal Katırcıoğlu, OSB programcısı Mahmut Peşin eşlik ederken Kavaklıoğlu tahsisi öngörülen mekânların iki kurumun da ihtiyacını karşılayacak durumda olduklarını gördüklerini kaydetti.
Niğde Organize Sanayi Bölgesi yönetimine tahsisler için teşekkür eden Kavaklıoğlu “KOSGEB ve Gümrük Müdürlüğüne tahsis edilecek binalarda incelemelerde bulunduk. Vatandaşlarımıza etkin ve verimli hizmet verecek mekânlar olacak diye umuyoruz. Niğde’de ithalat ve ihracat işlemlerinin, uluslararası ticari işlemlerinin gümrükleme işlemlerinin artık Niğde’de yapılacak olması ticari hayatımıza ivme kazandıracaktır. KOSGEB Niğde Hizmet Merkezi Müdürlüğü ilimizdeki imalat, ticaret ve hizmet sektörlerindeki küçük ve orta ölçekli işletmelere KOSGEB desteklerini yerinde, hızlı ve daha etkin bir şekilde sunacağına inancımız tamdır. İlimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

HÜKÜMET TARAFINDAN GETİRİLEN,
BAYINDIRLIK, İMAR, ULAŞTIRMA VE TURİZM KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLEN
POSTA KANUNU TASARISI İLE İLGİLİ
NİĞDE MİLLETVEKİLİ DOĞAN ŞAFAK’IN BASIN AÇIKLAMASI

1840 yılında Bakanlık olarak kurulmuş, Osmanlı’dan miras olan 173 yıllık kuruluş olan Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü’nün özelleştirme adı altında satışı ile ilgili Kanun Tasarısı hükümet tarafından, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilmiş, üyesi bulunduğum Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı’nda kanun tasarısının görüşmeleri başlamıştır.
Komisyonumuzda görüşmeleri yapılan Posta Kanunu tasarısı ile PTT’de tekel konumda olan hizmetlerin tamamı özel sektöre açılacaktır. Yani özel hukuk hükümlerine tabi olarak, hükümet  “PTT A.Ş.” ünvanı ile yeni bir ticari şirket kurmak istemektedir.
Yaklaşık iki asırdır Türk milletinin hizmetinde olan PTT Genel Müdürlüğü ile ilgili düzenlenme ihtiyacı Türkiye’nin AB üyelik süreci bağlamında gündeme gelmiş; AB Türkiye’den sektörün AB standartlarına göre düzenlenmesini istemiştir. AB’nin 97/67/EC sayılı 1. Direktifinde posta ve lojistik sektörünün serbestleştirilerek tekel hakkının sınırlandırılması ve bağımsız düzenleyici kurumun kurulması öngörülürken; 2008/6/EC sayılı 3.Direktifinde ise, 2011 yılına kadar tekel hakkının % 95, 2013 yılında ise tamamen kaldırılması öngörülmektedir.
Ayrıca hükümet tarafından getirilen ve komisyonda görüşmelerini yaptığımız Posta Kanunu tasarısı, Anayasamıza aykırıdır.
Bunun dışında, PTT’nin A.Ş. olması durumunda, halen çalışmakta olan personelin bütün hakları saklı kalmak kaydıyla çalışmaya devam edecek, ancak unvan yükselmesi yapamayacak, yeni personele ödenecek olan ikramiye ve diğer haklardan faydalanamayacaktır. Bu da demek oluyor ki; mevcut personele büyük bir haksızlık yapılacaktır.
Tasarıyla, PTT A.Ş.’ye sözleşmeli olarak personel alınacaktır.Taşeron firmalarda çalışacak elemanların bile hükümet tarafından belirlendiği bir ülke de,sözleşmeli olarak işe giren bu personel köle gibi çalıştırılacak, bir geleceği olmayacaktır.
Benimde üyesi olduğum Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda CHP’li milletvekillerimizle sert muhalefet yapmamız sonucu alt komisyona havale edilmesini, kanun tasarısının tekrar gözden geçirilerek görüşmeye getirilmesi için büyük uğraş gösterdik. Böylece Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kanun tasarısının görüşülmesini engelledik.
173 yıllık kuruluş olan Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü’nün satılmaması için her türlü mücadeleyi vereceğiz.


ÇİFTE KUPA SEVİNCİ


 BURÇ ORTA OKULU MASA TENİSİNDE RAKİPSİZ
ÇAMARDI İLÇESİ BURÇ ORTAOKULUNDA ÇİFTE KUPA SEVİNCİ
KÜÇÜKLER MASA TENİSİ TURNUVASİNDA ERKEK TAKIMI 2. OLURKEN , KIZ TAKIMI NİĞDE 1.Sİ OLDU

      Burç Ortaokul öğrencileri Yıldız Erkek ve Kız Takımı gibi yine kupalarla döndüler.
     16-17 Mart tarihlerinde Niğde 75 Yıl Kapalı Spor Salonunda yapılan Okul Sporları Küçükler Masa Tenisi Turnuvasında Enes İPEK, Kazim İPEK ve Onur Yağız'dan oluşan erkek takımı Niğde ikincisi oldu.
    Aleyna KARA, Ünzile BOLAT ve Maksude YÜRÜTMEN'den oluşan kız takımı ise büyük bir başarıya imza atarak Niğde birincisi oldular. Böylece Kız takımı bölge turnuvalarında Niğde'yi temsil edecekler.


AHİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI NEVŞEHİR’DE YAPILDI

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 27 Mart 2013 Çarşamba günü 
Dedeman Oteli Toplantı Salonunda yapıldı.
         
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat Başkanlığındaki toplantı Niğde, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir İlleri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları’nın katılımıyla gerçekleştirildi

27 Mart 2013 Çarşamba

iyilik ağacı


           İYİLİK AĞACI NİĞDE GENÇLİK MERKEZİNDE  

    Gençlik merkezi iyilik ağacı öğrencilerin iyilikleri ile yeşeriyor.
            Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan Türkiye gençliğinin yerel ve evrensel sorunlara karşı duyarlılığının arttırılması ve hoşgörü ile topluma hizmet bilincinin aşılanması amacıyla gerçekleştirilen "Gençlerin İyilik Ağacı" projesi Niğde gençlerince devam ediyor.
        15 Şubat-15 Mayıs arasında sürdürülecek projede, çevre, halk sağlığı, güvenlik, okuma-yazma, eğitim, afet yardımı, toplumun geliştirilmesi, çocuklara ve yaşlılara yardım, ihtiyaca yönelik iyiliklerin, gençler tarafından yapılarak belgelenmesi ve fotoğraflanması çalışmalarını kapsıyor,. Yaptıkları iyilikleri asacakları iyilik ağacı, gençleri iyilik yapmaya teşvik edip aynı zamanda örnek davranışlar sergilemeye yönlendirmeyi hedefliyor.
Niğde ilinde gençlik merkezi üyeleri yapmış oldukları iyilikleri fotoğraf karesiyle belgelendirerek gençlik merkezinde ki iyilik ağacının yapraklarını iyiliklerle donatmayı başarıyorlar. İyilik ağacının yapraklarında bulunan Gençlik merkezi üyeleri  Çevre duyarlılığını benimseyerek çevre temizliği yaptılar,Yaşlı nene ve dedemizin  Pazar poşetlerini taşıyarak onlara yardımcı oldular,karşıdan karşıya geçmek isteyen yaşlıların koluna girerek daha güvenli geçmelerini sağladılar,en önemlisi mavi kapak toplayarak engelli bir vatandaşımızın akülü sandalye ile umut ışığı oldular.İyilik ağacı projesi tüm hızıyla devam ederken iyilik ağacının yapraklarında fotoğrafı ve ismi olmasını isteyen gençleri Niğde gençlik merkezinde iyilik yapmaya davet ediyorlar..


Bölge Toplantısı Adana da Yapıldı


Ak Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 3.Bölge Toplantısı Adana’da Yapıldı.

Ak Parti Genel Merkez tarafından Adana Seyhan Otelde gerçekleştirilen Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı Toplantısına; Siyasi ve Hukuki İşler Genel Başkanı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Siyasi ve Hukuki İşler Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Naci Bostancı, Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Ak Parti MKYK Üyesi Prof.Dr.Yasin Aktay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Niğde Ak Parti Teşkilatından; İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Adnan Yıldız , Kadın Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Bedriye Varış, Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Recep Demirağ, İlçelerimizin siyasi ve hukuki işler başkanları ile 6 ilin siyasi ve hukuki işleri başkanları katıldılar.

Kavaklıoğlu patatesçileri Başbakan’la buluşturdu

Orhanlı Belediye Başkanı Mustafa Kaplan ve Orhanlı beldesinden gelen patates üreticisi çiftçiler TBMM’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun sağladığı görüşme Grup Toplantısı sonrasında mecliste gerçekleşirken, görüşmede çiftçiler Başbakan Erdoğan’a yaşadıkları sıkıntıları anlatma fırsatı buldular. Çiftçiler çözüm noktasında isteklerini Başbakan’a ilettiler. Başbakan Erdoğan çiftçileri dikkatlice dinleyerek danışmanlarına talimat vererek sorunla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde çalışma olacağını söyledi ve çiftçilerin hazırladıkları raporu teslim aldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile patates üreticilerini temsilen ise Orhanlılı çiftçi Doğan Öşür görüştü. Öşür, Başbakan Erdoğan’a patatesçilerin son dönemde hem ürün fiyatı hem de Pazar konusunda ciddi sıkıntılarının olduğunu, tarımsal sulamada enerji maliyetlerinin karşılamada güçlük çektiklerini ve ekonominin patatese bağlı olduğunu aktararak zor durumdan kurtulmaları için kendilerinden destek beklediklerini söyledi.
AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise değerlendirmesinde şunları söyledi: “Patates üreticilerimiz bu yıl hem ürünün Pazar bulamaması hem de çok düşük fiyatlarda seyretmesi nedeniyle üreticiler, esnaflar ve vatandaşlar ekonomik olarak çok zor durumdadır. Üretim için yer altı suyu kullanıldığı için enerji maliyetleri de oldukça yüksek külfetler tutmaktadır. Niğde ekonomisi büyük oranda patates ürününe bağımlıdır. Sorunları biliyoruz ve çözümü noktasında gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bugün de Orhanlı’dan gelen çiftçilerimizi Başbakanımızla görüştürdük çiftçilerimiz sorunları doğrudan aktarma fırsatı buldular. Sonucun üreticilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Görüşmede Orhanlılı çiftçilere Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun yanı sıra Edikli Belediye Başkanı Ahmet Musalli, Ovacık Belediye Başkanı Osman Kendirli, Çayırlı Belediye Başkanı Devlet Kılıç ve Elmalı Belediye Başkanı Mustafa Türkan da eşlik etti.




AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı 
Bu gün Nevşehir’de Yapıldı

     Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı,27Mart2013Çarşamba günü saat 14:30’daDedeman Oteli Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali KOLAT Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale,Kırşehir, Nevşehir veNiğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları’nın katılımıyla gerçekleştirildiği belirtildi.         

Bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararlarla ilgi çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacak olan toplantı, 2012 Yılı Ajans Faaliyet Raporunun ve bütçe sonuçlarının onaylanmasıve Ajans İç Denetim Raporu’nun Yönetim Kurulu’na sunulması ile devam edecek. Toplantı, 2012 Yılı Mali Destek Programları hakkında bilgilendirme ve         Bölge Planı hazırlık çalışmaları kapsamında yapılan faaliyetler konusunda bilgilendirme ile devam edecek. Ahiler Kalkınma Ajansı Mart Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı gelecek bir ay için yapılacak çalışmaların planlaması ile sona erdi..



 NİĞDE TİCARET MESLEK LİSESİ GRUP 1.Sİ
 NİĞDE TİCARET MESLEK LİSESİ ATLETİZM TAKIMI GRUP 1.Sİ OLARAK FİNALLERE  GİTMEYE HAK KAZANDI       
         20 MART 2013 tarihinde Kütahya ilinde yapılan okullar arası grup kros müsabakaları 17 ilin katılımıyla yarışmalar gerçekleşti. Yarışmalar yıldız kız, erkek ve genç kız, erkek olarak 4 kategoride yapıldı.
         Genç erkekler kategorisinde ilimizi temsilen yarışmaya katılan Niğde Ticaret Meslek Lisesi grup kros şampiyonasında büyük bir başarı göstererek Takım halinde grup 1.si olurken ferdi sıralamada Zafer ERDOĞAN 2.olarak gümüş madalya almaya hak kazandı. Konu hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Ahmet YAVUZ 2O Mart 2013 tarihinde Kütahya’da yapılan müsabakalarında grup 1. olarak 30 Mart 2013 tarihinde Denizli ilinde yapılacak Türkiye şampiyonasında çok iddialı  olduklarını söyledi. 2012 yılında Antalya da yapılan yarışmada Türkiye 4. olduklarını, bu sene diğer seneye oranla daha iyi olduklarını belirtti. Atletizm Antrenörü Ahmet YAVUZ grup müsabakalarda hem takım hem de ferdi derecelerle ilimize dönmek çok gurur verici olduğunu söyledi. Takım ve ferdi dereceleri taktim eden AVRUPA  ve DÜNYA ŞAMPİYONU Halil AKKAŞ sporcularımıza başarılarından dolayı tebrik ederek  başarıların devamını diledi. Niğde Ticaret Meslek Lisesi ferdi sıralamada derece alan sporcular Zafer ERDOĞAN 2. Ömer USLUER 4. Servet AKTAŞ 5. Ramazan ERTAN 9. Fahrettin can BUĞU 13. Beşir ERÇATIM 15.oldular.                
        Başarılarından ve emeklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN Başta Okul Müdürü Mustafa KAPAKTEPE, Okul Müdür yardımcısı Hüseyin URLU, Beden Eğitimi Öğretmenleri Suat SAYIN, Ömer YILMAZ  ve Atletizm Antrenörü Ahmet YAVUZ  sporcuları tebrik etti.     

26 Mart 2013 Salı

ÇAMARDI EKSPRES’E SÜPRİZ KUTLAMA



ÇAMARDI EKSPRES’E SÜPRİZ  KUTLAMA 


   ÇAMARDI EKSPRES GAZETESİ’NİN YAYIN HAYATINDA 6.YILA GİRMESİ SEBEBİ İLE HAZIRLANAN KUTLAMA SÜPRİZ OLDU.


   65 yıllık ilçede ilk ve tek çıkan gazete olan ÇAMARDI EKSPRES GAZETESİ ‘ nin yayın hayatında 6. Yıla girmesini  bazı okurlar, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz SOYLU , Ak Parti İlçe Başkanı Gafur KARACA ve İlçe Emniyeti kutlarken, Kaymakam DÖNMEZ ‘ de süpriz yaparak basına verdiği değeri bir kere daha gösterdi.


     Kaymakam Mehmet Fevzi DÖNMEZ’ in düzenlediği kutlamaya ; Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hatice HATİPOĞLU , Selma ÇAL , Özel İdare memuru Hakan ER , Mal Müdürlüğü  memurları Servet AKTAŞ  ve Rabiya İLGİN ,ayrıca Halil KARABACAK ,Seyfullah KILIÇ ve Hamit OK katıldı. 6.yıl pastasını kesmesi için B.Andaç ARSLANPAY davet edilerek süpriz yapıldı.
 “ Basına , insana ve insan ilişkilerine değer veren Kaymakam Mehmet Fevzi
  DÖNMEZ’ e ve 6.yılımızı kutlayan herkese sonsuz teşekkürler....”


     KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

Nigde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince: Ulukışla lIçesi D-750 (Adana-Ankara) karayolu
üzerinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda Ulukışla C.Savcılığının koordinesinde 19
Mart 2013 tarihlerinde Adli Makamlardan alınan Arama Kararına istinaden yapılan operasyonda istasyona ait toprak altına gizlenmis vaziyette tespit edilen (1) adet 90.000, (2) adet (80.000) litre kapasiteli olmak lüzere (3) adet Gizli Yeraltı Tankı ve (1) adet Yasal yeraItı tankının Gizli Bölmesi icerisinde toplam (85.000) Litre Kaçak Akaryakıt ele geçirilmiştir.
     Kaçak Akaryakıtlarla ilgili olarak yakalanarak gözaltına alınan (1) şüpheli hakkında Ulukışla
C.Savcılınnca Adli işlem başlatılmıştır..

KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI



   ÇAMARDI İLÇESİNDE ÖĞRENCİLERİN   GELECEĞİ İLE İLGİLİ HEDEF BELİRLEMEDE YARDIMCI OLMAK İÇİN 
KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI
    Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulunda ve Atatürk İlköğretim okulunda Kariyer Günleri Başladı.Çamardı Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulunda Seviye Belirleme sınavına girecek olan 8. sınıf öğrencilerine Hedef belirlemede yardımcı olmak amacıyla, kariyer günleri düzenlendi.
İLK KONUK KAYMAKAM MEHMET FEVZİ DÖNMEZ OLDU
   Kariyer günlerinin ilk seminerinde İlçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ, iş hayatında ki tecrübe ve bilgi birikimini paylaştı. Öğrencilerin sorularına cevap veren İlçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ, düzenli çalışmanın ve çok kitap okumanın önemine değindi.
  İlçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ, öğrencilere kendilerine bir hedef belirlemelerini ve o hedefe ulaşmak için çok çalışmaları gerektiğini söyledi.”Ben size inanıyorum geleceğin Cumhurbaşkanları, Başbakanları sizlerin arasından çıkacak sizde kendinize inanın dedi.”
  İlçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ  aynı gün ,ilçe merkez okullarından Atatürk Ortaokulu'na yapmış olduğu ziyarette öğretmenler ve 8. Sınıf öğrencileri ile bir araya geldi.

23 Mart 2013 Cumartesi

Meteoroloji'den  önemli uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada
BÖLGELERDE HAVA DURUMU-
MARMARA: Hava parçalı ve çok bulutlu, doğusu ve Balıkesir ile ilk saatlerde Tekirdağ çevrelerinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçecek. Rüzgar ise; doğusunda kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.
EGE: Hava parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgarın, Gün Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Havanın parçalı ve çok bulutlu, Göller yöresi, K.Maraş, Osmaniye ve Hatay ile zamanla Adana çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, zamanla Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenirken, Rüzgar ise, Doğu Akdeniz'de güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.
İÇ ANADOLU: Meteorolojiye göre, hava çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı gerçekleşecek.

SEYYAH BİZİM İLLER YOLDA

          Gençlik ve spor bakanlığı tarafından hazırlanan ve 81 ilde uygulamaya başlayan“seyyah bizim iller” projesi ile 14-18 ve 19-26 yaş aralığında ki gençlerin kaynaşmaları ve kültürel etkileşimde bulunmaları amaçlanıyor. Gençler arasında diyalogun arttırılması ve düzenlenen gezi programları sayesinde ülkemizin doğal, tarihi güzelliklerini yerinde görerek, ülkelerini daha çok sevmelerine katkı sağlanması amaç ediniyor.

Gençlik ve spor bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘seyyah bizim iller’ projesi kapsamında Niğde gençleri yeni bir yer görmenin sevincini fotoğraf kareleri ile paylaşıyorlar.

İlimizden sivil toplum kuruluşları ile beraber toplam 1280 gencin katılacağı seyyah bizim iller projesinde öğrenciler Konya, Nevşehir, Tarsus ve Çamardı’yı gezme fırsatı bulabilecekler.

            Proje kapsamında Niğde’den ilk seyyah kafilesi 19-26 yaş kız grubu 16 Mart ta, erkek grubu ise 17 Mart ta Konya’yı tanıma fırsatı bulurken, Konya’nın havasını soluyan gençler bu geziden memnuniyetlerini dile getirirken; Nevşehir, Tarsus ve Çamardı’yı gezmek için gün sayan kafile gidecekleri günü bekliyorlar.


  HALK OYUNLARINDA ÇAMARDI YİBO

 YILDIZLAR SİTİLİZE KATAGORİSİNDE 1. OLDU
     ÇAMARDI MEHMET AKİF ERSOY YİBO SPOR KULÜBÜ "DÜZENLEMELİ DAL YILDIZ KIZLAR DAL" INDA İL BİRİNCİSİ OLARAK İLİ TEMSİL ETME HAKKINI KAZANDI.SPORUN HER DALINDA BAŞARILI OLAN ÇAMARDI YİBO BUNU DA BAŞARDI.

   Mehmet Akif Ersoy YİBO Spor Kulübü’nün Halk Oyunları ekibi, ilk kez katıldığı Kulüpler arası Halk Oyunları İl Birinciliği müsabakalarında “Düzenlemeli Dal Yıldız Kızlar Dal”ında hazırladığı Kırşehir yöresi Halk oyunu ile birinci oldu.
   Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Niğde 5 Şubat Spor Salonu’nda Düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği müsabakalarına Niğde merkez ve ilçelerinden çok sayıda halk oyunları ekibi katıldı.  Hafta sonu yapılan yarışmalarda Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe müdür vekili ve Halk oyunları Öğretmeni Serkan Avşar yönetiminde 2 yıldır çalışan Mehmet Akif Ersoy YİBO Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi düzenli çalışarak başarıyı yakaladı.
   Mehmet Akif Ersoy YİBO Spor Kulübü’nün Halk Oyunları ekibi Niğde ilini Düzenlemeli Dal Yıldız Kızlar Dal’ında gruplarda düzenlenecek yarışmalarda temsil etme onurunu yaşayacak.

MİNİK ÖĞRENCİLERE POLİS TANITIMI  

ÇAMARDI  İLÇE  EMNİYETİNİN MESLEK TANITIM PROĞRAMI BAŞLADI
      Çamardı ilçesi Elma Çiçeği Anaokulunda bulunan öğrencilere Mesleki  bilgilendirme amacıyla polis teşkilatı ve meslek tanıtıldı

 İlçe Emniyet Amirliğinde görevli Bürolar Amiri Birol DEYNEKLİ ve Çocuk Büro Memuru Emine İNCİ tarafından yapılan mesleki tanıtım programına minikler ilgi gösterdi. Anaokulu Öğrencilerinin seviyesine uygun mesleki bilgilendirme yapılarak, öğrencilerin soruları cevaplandırıldı. .
     Sonra Okul Müdürü Hatice Kübra TELLİOĞLU ve Öğretmen Filiz BALLI  “ Okul civarında alınan güvenlik ve Trafik tedbirleri konusunda bir taleplerinin olup olmadığı sorusuna, mevcut tedbirlerin yeterli düzeyde olduğunu belirttiler., Güvenlik Güçlerinin gerek mesleki tanıtım, gerekse trafik konularında bilgilendirme amaçlı okula gelip öğrencilerle iletişim içerisinde olmalarının çocukların polisleri yakından tanıması ve taleplerini kolayca iletmeleri açısından olumlu olduğunu belirttiler.”


AKKAYA BARAJ GÖLÜ TABİAT PARKI KURULMASI ÇALIŞTAYI

Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, Niğde Üniversitesi ve Orman ve Şu İşleri Bakanlığı’nın ilgili birimleri ile Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda Akkaya Baraj Gölü Tabiat Parkı Kurulması Çalıştayı düzenlendi.
Üniversitede hazırlanan çalıştaya Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Müdürü Ethem Boz, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Üniversite çalışanları ve Öğrenciler katıldı.

AHİKA, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenleyecek


Ahiler Kalkınma Ajansı’nın ücretsiz düzenleyeceği girişimcilik eğitiminden sertifika alan girişimciler, KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 30 Bin TL hibe ve 70 Bin TL faizsiz krediye başvuru hakkına sahip olacak.

Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği ile ortaklaşa düzenlenecek girişimcilik eğitimi 8 Nisan-18 Nisan 2013 tarihleri arasında Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Eğitim Salonunda gerçekleşecek.

İlgilenen girişimci adaylarının başvurularını aşağıda belirtilen tarihe kadar Ahiler Kalkınma Ajansı Niğde Yatırım Destek Ofisine veya Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği’ne şahsen yapmaları gerekiyor. Eğitim kontenjanı ise 30 kişi ile sınırlı olacak.
İstekliler arasında yapılacak mülakattan sonra eğitime katılmaya hak kazananlar, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın internet sitesinde ilan edilecek. Ayrıca telefon aracılığı ile eğitimlere katılmaya hak kazanan adaylara bilgilendirme yapılacak.

Girişimcilik eğitimi son başvuru tarihi: 26 Mart 2013 Salı mesai saati bitimi
Mülakat Tarihi: 27 Mart 2013 Çarşamba





E-DEVLET ÜZERİNDEN KAZANÇ BEYANI DUYURUSU

      5510 Sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine tabi olan (Köy ve mahalle muhtarları ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar,Tarımsal faaliyette bulunanlar vb.) sigortalıların prime esas kazançları (Sigortalı aynı zamanda işveren ise aylık prime esas kazancının, çalıştırdığı sigortalıların prime esas günlük kazancının en yükseğinin otuz katından az olamayacağı, aylık prime esas kazancı, çalıştırdığı sigortalının otuz günlük prime esas kazancından düşük olduğu tespit edilen sigortalıların aylık prime esas kazançlarının, tespit edilen kazanç düzeyine çıkartılarak aradaki farkın priminin, 89 uncu madde hükümlerine göre gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmak suretiyle tahsil edileceği hüküm altına alınmıştır.)  ile ilgili beyanı, Kurumun ilgili ünitesine yazılı olarak şahsen veya posta yoluyla yapılmaktadır. Ancak sigortalıların veya kurum çalışanlarının iş ve zaman kaybının önlenmesi amacıyla sigortalılar tarafından verilen prime esas kazanç beyanlarının E-Devlet “www.türkiye.gov.tr” üzerinden yapılamasına ilişkin program tamamlanarak uygulamaya açılmıştır.

21 Mart 2013 Perşembe

YAŞLILAR HAFTASI BOR HUZUR EVİ ZİYARETİ


18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr.Bilgehan ÖZTÜRK, Müd.Yard.Dr.Ertan DEĞİRMENCİOĞLU,Şube Müdürü Serpil ÇAYMAZ, Şube Müdürü H.Demet ELBASAN tarafından Bor İlçesi Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ ne ziyaret yapmışlardır. Yapılan ziyarette huzurevi sakinlerine karanfil verilmiştir.


Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan ÖZTÜRK bir açıklama yaptı.
Yaşlılarımız birlik ve beraberliğimizi simgeleyen en kutsal değerlerimizin başında gelmektedir.Hepimizin ortak paydası insan olmaktır ve bir gün hepimiz yaşlanacağız.
Yaşlılarımızla deneyim ve birikimlerini paylaşmalı, onların yaşama etkin bir biçimde katılmalarına imkân sağlamalı, toplum için ne kadar değerli olduklarını anlamalarını ve yaşama sevinçlerini kaybetmemelerini sağlamalıyız. Bu, toplumumuzun saygın bireyleri olan yaşlılarımıza karşı ortak sorumluluğumuzdur.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin “ Yaşlılar Haftasını” kutluyor, yaşama sevinçlerinin artarak huzurlu ve sağlıklı bir şekilde devam etmesini diliyorum.
Unutmayın ki bir gün herkes yaşlanacaktır.
Büyük Atatürk şu vecizesi aslında her şeyi anlatıyor; "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmağa hakkı yoktur."







Niğde ilinin Faydalanacağı Yeni Bir Hibe Mekanizmasını Hayata Geçiriliyor

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ilimiz Sosyal Destek Programına (SODES) alınması hakkında açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Kavaklıoğlu, Niğde'nin Aksaray, Yozgat ve Sivas illeri ile birlikte Sosyal Destek Programına alındığını söyledi. Kavaklıoğlu, Kalkınma Bakanlığının önemli projelerinden olan Sosyal Destek Programı (SODES) artık Niğde’de de uygulanmaya başlanmasıyla özellikle istihdam ve meslek edindirmeye yönelik projelere önemli destekler sağlanacağını bildirdi.

Milletvekili Kavaklıoğlu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz nezdinde yapılan çalışmalar ve neticesinde ilimizin programa dâhil olduğunu belirterek Niğde için ek kaynaklar oluşturmaya devam ettiklerinin altını çizerek şunları söyledi; "İlimiz Devlet yatırımlarından hak ettiği payı alıyor. Bunu tüm Bakanlıklar nezdinde Ankara'da yakından takip ediyoruz. Yaptığımız bu çalışmaların yanı sıra ilimize ek kaynak oluşturabilecek hibe mekanizmalarının ilimizin dâhil olması noktasında çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz ile yakın temaslarımızı neticesinde ilimiz Sosyal Destek Projesi kapsamına alındı."

İlimizin SODES kapsamına alınmasının ardından Valilik bünyesinde SODES Bürosu kurulacağını belirterek açıklamasını sürdüren Kavaklıoğlu; "İlimizde Valiliğimiz bünyesinde SODES Bürosu kurulacak. Bu büroda görev alan arkadaşlarımızı gerekli eğitimleri alacaklar ve ilimizden proje başvurularını kabul ederek Kalkınma Bakanlığı'na gönderecekler."dedi,





DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI TÖRENLE VERİLDİ




Yurt savunmasında farklı yerlerde Şehit olan Niğdeli Askerlerin yakınları ile Gazi Askere Askeri Gazinoda Madalya ve Beraatların tevcihi töreni yapıldı.

Törene, Niğde Valisi Âlim Barut ve eşi Miyase Barut, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Polis Okulu Müdürü Mehmet Karaca, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, şehit yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askerler ve davetliler katıldı.

Madalya programında konuşan Vali Âlim Barut şunları söyledi; “Gerçekten kelimelerin kifayetsiz olduğu, cümlelerin hisleri taşıyamayacağı andayız. 20’li yaşlarda hiç gözünü kırpmadan bu vatan için, bu millet için toprağa düşebilmek ayrı bir meziyet. Ayrıca onları yetiştirmek ve bu vatana asker olarak göndermek çok daha ayrı bir meziyettir. Ben şehitlerimizi saygıyla anıyor, ruhları şad olsun ve hepsine Allahtan rahmet sizlere, bizlere de öbür dünyada yardımcı olmalarını diliyorum. Ayrıca tüm aile mensuplarına Allahtan sabırlar diliyorum. Allah onların yardımcısı olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün tevcih ettiği Övünç Madalyalarını takdim etmek üzere buradayız. Herkese saygılar sunuyorum” dedi.

Şehit ve Gaziye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından verilen Devlet Övünç Madalyasını, Vali Âlim Barut Şehit yakınlarına takdim etti. Şehitlerden Jandarma Er Murat Erdem’in madalyasını babası Hasan Emin Erdem, Piyade Er Serkan Duman’ın madalyasını babası Ali Duman ve Gazi Jandarma Er Ramazan Güneş ise madalyasını kendisi aldı.

Törenden sonra şehit yakınları ve gaziler protokol ile birlikte yemek yedi.



BAŞKAN SOYLU VE KARACA’NIN ZİYARETİ


ÇAMARDI BELEDİYE BAŞKANI YAVUZ SOYLU VE AK PARTİ İLÇE BAŞKANI GAFUR KARACA GAZETEMİZ BÜROSUNU ZİYARET EDEREK ,ÇAMARDI EKSPRES’İN 6.YAŞINI KUTLADILAR.

İlçe Müftüsünden Öğrencilere Ziyaret


Çamardı İlçe Müfütülüğüne bağlı Merkez Hafızlık Kur'an Kursu'nda hafızlık yapan öğrencileri müftü Hayri ERENAY ziyaret etti.
Hafızlıklarını devam ettiren iki öğrenci altı ay gibi kısa bir sürede Kur'an'ın (3/4'ünü )450 sayfasını ezberleyerek tamamladılar.
Bunun üzerine diğer kurs öğrencilerine örnek olması için , Çamardı İlçe Müftüsü Hayri ERENAY tarafından bu öğrencilere birer çeyrek altın verildi.

ÇAMARDI KAYMAKAMI MEHMET FEVZİ DÖNMEZ
YGS'YE GİREN TÜM ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEDİ
      Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ; "Ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde önemli rol oynayacak gençlerimize hafta sonu yapılacak olan YGS sınavında başarılar dilerim.
Bu sınav bu güne kadar kazanılmış bilginin ortaya konulması ve belirlenen hedeflere ulaşılmasın atılan ilk adımlardan biridir. Sınavda soğuk kanlı ve dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Ancak unutulmamalıdır ki, bu sınav hiçbir şeyin sonu değil.
Önümüzdeki süreçte bir çok ve olanaklar karşınıza çıkacaktır. YGS sınavında inşallah muvaffak olursunuz. YGS'ye girecek tüm öğrencilere başarılar dilerim." dedi.



ATLETİZM BRAŞINDA OKULLARIMIZ GRUPLARDA NİĞDE İLİNİ TEMSİL EDECEKLER


Atletizm federasyonu 2013 yılı faaliyet programında yer alan okullar arası grup yarışmaları 20 Mart 2013 tarihinde grup illerinde yapılacaktır.
 Niğde Yıldızlar da Sazlıca ortaokulu kız ve erkeklerde temsil ederken Genç erkeklerde Niğde Ticaret Meslek Lisesi ile 2. olan Takımımız Niğde Anadolu İmam Hatip Lisesi, genç kızlarda özel Anadolu Sungurbey Lisesi temsil edeceklerdir.

NİĞDENİN ALTIN ÇOCUĞU




24 Şubat 3 Mart tarihleri arasında Antalya’nın Alanya ilçesinde yapılan muay thai Türkiye şampiyonasından şampiyon olarak Niğde spor tarihinde muay thai branşında ilk Türkiye şampiyonluğunu getiren Cüneyt koçak 10 Mart tarihinde muay thai milli takım kampına girdi. Milli takım antrenörleri gözetiminde süren 4 günlük kamp sonrası Cüneyt koçak İstanbul’da 43 ülkeden 600 sporcunun katılımı ile gerçekleşen muay thai dünya şampiyonasında, milli forma altında ringe çıktı. Zorlu gecen müsabakalar sonucu Türk milli takımı takım halinde dünya şampiyonu olurken bu başarıda payı olan Niğde kayra spor kulübü sporcusu Cüneyt koçak DÜNYA 3.’SÜ OLDU. İlimize ilk Türkiye derecesinin ardından Dünya 3.lüğünü getiren Cüneyt koçak hem ülkemizi hem Niğde hemde spor kulübünü sevince boğdu. Peki

Cüneyt Koçak kimdir ?

Cüneyt Koçak 1998 doğumlu olup eğitimine Mehmet ve Emet ilköğretim okulunda 8. sınıf öğrencisi olarak devam etmektedir. Spor hayatına Kayra Spor kulübünde Şampiyon Antrenörlerden Halil İbrahim Koçak Hocanın gözetiminde devam etmektedir. Spor hayatı Türkiye başarıları ile dolu bir sporcudur.

19 Mart 2013 Salı


TÜRKİYE KROS ŞAMPİYONASI FİNAL MÜSABAKALARI KUŞADASINDA SONA ERDİ

      Türkiye kulüplerarası kros şampiyonası finali 16 Mart 2013 tarihinde Aydın Kuşadası ilçesinde sona erdi. Koşulan yarışlarda kadın ve erkek olmak üzere 16 yaş altı B, 16 yaş altı A, yıldız, genç ve büyükler kategorilerinde toplam 666 sporcu mücadele etti. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Ahmet YAVUZ’un yaptığı açıklamada İlimizi temsilen katılan yıldız erkek Takımı Gençlik Spor  Kulübü Antalya’da  yapılan 1.kademe yarışmalarında 12.olurken son kademesi ve final müsabakası Aydın Kuşadası Yapılan yarışmalar sonucunda gençlik spor kulübü 15 kulüp içerisinde 6.oldu. genel toplamda Türkiye 10.su olarak  yarışmayı tamamladı. 
Ferdi sıralamada Ömer USLUER 9.cu , Ramazan ERTAN 27, Fahrettin can BUĞU 31 Oğuzhan ÖZDEN 40. olarak yarışmayı bitirdiler. İlk üçte yer alan Takımlar 1.liği 18 Puanla Ağrı Belediyesi 2.liği 27 Puanla Darıca belediyesi 3.lüğü 59 puanla Üsküdar belediyesi oldu. Genç erkeklerde ferdi olarak yarışan sporcumuz Zafer ERDOĞAN Türkiye 14.oldu 16 yaş altı A erkeklerde Beşir ERÇATIM Türkiye 20. Olarak çok güzel bir başarı elde ederek yarışmaları tamamladılar

Niğde SGK İl Müdürlüğünden Gümüşlere Ziyareti
Niğde SGK İl Müdürlüğü tarafından Gümüşler İlkokulu ve Gümüşler Belediyesine ziyaret gerçekleştirilmiştir.
Ziyaret,  Araştırmacı kadrosunda olup İl Müdür Yrd. Görevini yürüten Ömer Faruk İLHAN ve ekibi tarafından yapılmıştır.
İlk olarak Gümüşler İlkokulunu ziyaret eden İLHAN ve ekibi; Güven ve yarışçı Çocuklar CD sini izlettikten sonra , öğrencilerin ilginç sorular sorması sosyal güvenlik merakının arttığını gösterirken bir öğrencinin "Anneannem öldükten sonra maaş kime kalacak” sorusu gülüşmelere sahne oldu.
Daha sonra, Gümüşler Belediyesine geçen İLHAN, Belediye Başkanı Bayram  AKDOĞAN’ı makamında ziyaret etti. Muhtarları ve  Belediye Başkanı Bayram  AKDOĞAN’a Sosyal Güvenlik Destek Primi  Yapılandırması başta olmak üzere Genel Sağlık Sigortası  hakkında bilgilendirme yaptı.

Geleneksel Dayanışma Gecesi
       Çamardı ilçesi Burç İlköğretim Okulu “ Geleneksel Okul - Veli Dayanışma Gecesi “ düzenledi.
        Burç Belediyesi sosyal tesislerinde düzenlenen gecenin konuğu Halk Ozanı Gül Ahmet YİĞİT idi.

     Daha önce de Burç Beldesine Eğitimci Yazar Halit ERTUĞRUL u getirerek adından söz ettiren Burç İlköğretim okulu bu sefer de Bölge Halkı tarafından çok sevilen ve tanınan Halk Ozanı Gül Ahmet YİĞİT i konuk sanatçı olarak davet ettiler. 
    Düzenlenen etkinlikte Burç ilköğretim Okulu'nun Egeli  öğretmenleri  'zeybek oyunu'' ile büyük beğeni topladılar.. Program kapsamında Burç ilköğretim okulu öğrencilerinden Fatma Türköz  Milli Şairimiz M. Akif Ersoy un Bülbül adlı şiiriyle adeta izleyicileri büyüledi.  bir kısım seyircinin ayakta izlediği gece Gül Ahmet YİĞİT in mizahi anlatımı, doğaçlama, taşlama hikayeli türkü güzelleme gibi dallardan örnekler sundu.  ünlü halk ozanı  Gül Ahmet YİĞİT halk konseri çok beğenildi.
  Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ Gül Ahmet YİĞİT e plaket takdim ederek böyle bir etkinlik için ,Burç İlköğretim okuluna teşekkür etti.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ
   18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü   
 tüm yurtta olduğu gibi Çamardı ilçesinde de Çanakkale Zaferi  ve şehitlerimizi anma programı yapıldı.
     Çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunması ile devam etti.
     

    İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF’ İ
                 ANMA PROGRAMI
 Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulunda 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yılı düzenlenen törenle kutlandı
Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu Tiyatro salonunda İstiklal Marşı'nın 92. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet SAKIN   "Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın " dedi.
Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Abdullah HAMURCU, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet SAKIN, Matematik Öğretmeni A. Vehbi KOÇAK ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Samet ÖZAVCI'nın   Mehmet Akif ERSOY'un yaşamıyla ilgili ve istiklal marşının nasıl kaleme alındığını gösteren tiyatro gösterimi büyük ilgi gördü. Okul öğrencileri tarafından günün anlam ve önemine değinen şiirler ve Anılar okundu.
Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu Tiyatro salonunda gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ, Garnizon Komutan V. Aydın AKAY, Belediye Başkanı Yavuz SOYLU, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Zeki KOCAMAN, Emniyet Müdürü Bülent KALE, Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY Okul İdareci, Öğretmen ve Öğrencileri katıldı.
Program sonunda Matematik Öğretmeni A. Vehbi KOÇAK tarafından programla ilgili sorulan sorulara doğru yanıt veren öğrencilere İlçe Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ, Garnizon Komutan V. Aydın AKAY, Belediye Başkanı Yavuz SOYLU, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Zeki KOCAMAN, Emniyet Müdürü Bülent KALE ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY tarafından ödüller verildi.




15 Mart 2013 Cuma


VALİ BARUT  DÜNYA TÜKETİCİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

İnsan haklarından biri olan Tüketici Hakları, Ülkemizde 4822 Sayılı Kanun İle değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve bu Kanuna istinaden çıkarılan uygulama yönetmelikleri ile güvence altına alınmış olup,  15 Mart Dünyada ve Ülkemizde Tüketiciler Günü olarak kutlanmaktadır.

Bu Kanunun amacı, ekonominin gereklerine ve kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, aydınlatıcı, eğitici, zararlarını tazmin edici,  çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı önlemleri almak ve tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konudaki politikaların oluşturulmasında gönüllü örgütlenmeleri teşvik etmeye ilişkin hususları düzenlemektir.

Söz konusu Kanunun uygulaması İl ve İlçelerde Kurulu bulunan Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri tarafından yapılmaktadır. Günümüzde ticaret kurumsallaşmaya başlamıştır. Artık satış yerleri, üreticiler kurumsallaştığı için tüketiciler haklarını rahatlıkla yasal yollara başvurarak arayabilmektedirler.  2012 yılı içerisinde İl Müdürlüğümüz Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına yapılan 4043 adet şikâyetten 3759 adedi tüketici lehine 284 adedi ise tüketici aleyhine sonuçlanmıştır. Şikâyetlerin % 93’ ünün tüketici lehine sonuçlanmasında tüketicilerimiz haklarını aradıkları ve bilinçli oldukları anlaşılmaktadır.


 Tüketicinin  haklarının   korunmasında  ilk  koşul, hak ve  çıkarlarına  tüketicinin yeterince sahip çıkmasıdır.  Çağımızda bireylerin yaptığı tüketimin en az üretim kadar bilinçli    ve  doğru  olması,   ülkelerin    kalkınmasında  ve   gelişmesinde   en   önemli etkenlerden  birisidir. Bu bakımdan, küçük yaşlardan başlayarak verilecek eğitimlerin yanı  sıra, sosyal  sorumluluk   anlayışıyla  hareket  eden  sivil toplum kuruluşlarımızın faaliyetleri de son derece önemlidir.Çünkü üretim kalitesi, bilinçli tüketim alışkanlığıyla doğru orantılıdır.

Bu vesileyle, tüm tüketicilerimizin 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü’nü kutluyorum dedi.


14 Mart 2013 Perşembe


Niğde İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda Er ve Erbaşlara bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Niğde SGK İl Müdürlüğü Müdür Yrd. Ömer Faruk İLHAN, 13.03.2013 tarihinde İl Jandarma Alay Komutanlığı 'nda, er ve erbaşlara;
Sosyal Güvenlik Mevzuatının Tarihçesi,  Sigortalılık,Genel Sağlık Sigortası ,Askerlik Borçlanması Kayıtdışı İstihdamla Mücadele konularında bilgi verdi.
Rütbeli ve erbaş-erlerden oluşan 30 jandarma personelinin katıldığı toplantıda Niğde SGK İl Müdürlüğü Müdür Yrd. Ömer Faruk İLHAN tarafından “Sosyal Güvenliğin Önemi” konulu sunum yapıldı.
Toplantıya rütbeli personele temsilen Jandarma Astsubay Ahmet Yalçın ÖZYÜREK ,Er ve Erbaşlar katıldı.
Bilgilendirme faaliyetlerinin ardından Niğde SGK İl Müdürlüğü Müdür Yrd. Ömer Faruk İLHAN ;”Sigortalılığın vazgeçilmez ve devredilemez bir hak ve sorumluluk olduğunu, bilgilendirme faaliyetlerinin koordineli olarak devam edeceğini” belirtti.



ŞAFAK ' A BAKANDAN YANIT

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, 24 Aralık 2012 tarihinde Yeni Terminal Mevkiinde yapılan 528 konutlu TOKİ evleri hakkında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sorduğu yazılı soru önergesine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan cevap geldi.
ABONELİKLERİ MÜTEAHHİT YAPACAK…
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, “Niğde ili Yeni terminal mevkiinde bulunan, 528 konutlu TOKİ evlerine yüklenici firma tarafından bağlatılması gereken elektrik aboneliği işlemleri zorda kalan konut sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hak sahiplerinin yüklenici firma yüzünden yaşadığı bu mağduriyeti gidermeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna, Çevre ve Şehircilik Bakanı “ ‘Niğde Merkez Hıdırlık 528 adet konut, 16 Derslikli İlköğretim Okulu, Cami, Şadırvan ve Ticaret Merkezi ile Alt Yapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı’ işi Niyazi Bayramoğlu&Erme İnş. Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığınca yapılmıştır. İşin proje, sözleşme ve şartname esasları çerçevesinde bitirildiğinin tespit edilmesi üzerine 27.12.2012 tarihinde geçici kabulü onaylanmış ancak, kesin kabul işlemi henüz yapılmamıştır. TOKİ ile yüklenici firma arasında akdedilen sözleşmenin ‘Elektrik İşlerine Ait Genel-Ortak Hususlar’ başlıklı 25 inci maddesinde ‘Elektrik iç tesisatı ile ilgili Elektrik Kurumu nezdinde gerçekleştirilmesi gereken abonelik talepleri müteahhit tarafından yapılacaktır. Daire enerji talebi sözleşme aşamasına kadar getirilecektir’ denilmektedir. Bu madde gereğince, söz konusu işe ait trafo ve AG-OG tesislerinin geçici kabulleri yapıldıktan sonra yüklenici; konutların, sosyal tesislerin ve ortak mahallerin abonelik dosyalarını hazırlamış ve yerel Elektrik İdaresine (Niğde MEDAŞ) teslim etmiştir. Yüklenici firma tarafından dosyaları ilgili Elektrik idaresine teslim edilen konutların abonelik işlemlerinin ferdi olarak tamamlanması hususu tamamen konut sahiplerinin uhdesinde olup, bu konuda müteahhidin sözleşme kapsamında herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Nitekim, konut sahipleri kendi dairelerinin abonelik işlemlerini tamamlayarak, elektrik kullanmaya başlamışlardır “ dedi.
Doğan Şafak’ın, “TOKİ adına konutları yapan yüklenici firmanın ödemesi gereken abone açtırma bedellerini, hak sahipleri ödemeye başladığına göre bu ücretlerin konut sahiplerine iade edilmesini sağlayacak mısınız? “sorusuna ise Bakan Bayraktar “Abone bedellerinin yüklenici firma tarafından ödenmesi gerektiğine dair sözleşmede ve mevzuatta herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Konutların abonelik işlemlerinin konut sahipleri tarafından yapılması gerektiğinden, konut sahipleri tarafından ödenen abonelik ücretlerinin iadesi söz konusu değildir” şeklinde cevap verdi.
FİRMA HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPMAYACAĞIZ
Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, “TOKİ adına bahsi geçen mevkide konutları yapan, ama konutları elektriksiz teslim eden bu firma hakkında herhangi bir yasal girişimde bulunacak mısınız? “sorusuna Bakan Bayraktar “Yüklenici firmanın konut sahiplerinin bireysel elektrik abonelik işlemleriyle ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamakta olup, firma işin sözleşmesi gereği yükümlü hakkında yapılması gereken herhangi bir yasal işlem bulunmamaktadır“ dedi. 

NİĞDE’Lİ KAYAKÇILARIN BAŞARISI DEVAM EDİYOR

Niğde Kayak İl temsilcisi Mustafa Kılıç kayak sporu hakkında bilgi verdi.
 14-17 Mart 2013 tarihleri arasında Erzurum’da yapılan kayaklı koşu Türkiye şampiyonasında çocuk bayanlarda Büşra Çelebi’nin Türkiye 3. Olduğunu ve Büşra Çelebi ile birlikte kayak Milli sporcu sayılarının 12’ ye çıktığını belirten Kılıç şu an Erzurum kandilli kayak biathlon milli takımında ise Niğde’den Ahmet Üstüntaş, Mehmet Üstüntaş ve Şerife Tuncer’in bulunduğunu hemen kamp bitiminde 19-23 Mart 2013 tarihlerinde Bulgaristan’ın Bansko şehrinde yapılacak olan Balkan Şampiyonasına katılarak Ülkemizi temsil edeceklerini söyledi.

13 Mart 2013 Çarşamba


11 – 17 MART “TUZA DİKKAT HAFTASI”    
DR.B.ÖZTÜRK AÇIKLAMA YAPTI                                 

                Bilindiği üzere Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite sağlığın temelini oluşturmaktadır. Bu konuda Türk Milletinin yetiştirdiği ve TIP bilimine yaklaşık 600 sene yön veren İbni –Sina Kanun kitabında yaşamın kalitesinin artırılabilmesi için Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivitenin önemine vurgu yapmıştır. Sağlıklı Beslenme konusunda Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı 11-17 Mart tarihlerini kapsayan haftayı “Tuza Dikkat Haftası” olarak belirlemiştir.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından günlük tuz tüketim miktarı 5 - 6 gr. olarak belirlenmiştir. Ancak ülkemizde ortalama tuz tüketimi 18 gr. bulmaktadır. Fazla tuz tüketiminin sıklıkla neden olduğu hastalıkların başında kan basıncı yüksekliği, kalp damar hastalıkları, gastrit, kanserler, kemik erimesi ve böbrek hastalıkları gelmektedir. Ayrıca fazla tuz tüketimi, idrarla kalsiyum atımını da arttır, bu durumun kemiklerde kalsiyum kaybına neden olur, kemiklerden kalsiyum kaybının artışının da osteoporoz ve kemik kırılma riskini arttırmaktadır. Toplumda bu hastalıkların önüne geçilebilmesi amacıyla, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü “Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programını (2011-2015)” başlatmıştır. Programın hedefi Türkiye’de tuz tüketimini günlük DSÖ’ nün önerdiği 5 gramın altına düşürmektir.

                      MEDAŞ GENEL MÜDÜRÜ AK PARTİ NİĞDE İL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ


Medaş Genel Müdürü Önder GAZOZOĞLU ile Niğde Koordinatörü Erol ZORLU birlikte Ak Parti İl Başkanligini ziyaret ettiler.  Niğde’nin Medaş A.Ş.sorunlarının çözümü noktasında şu gelişmeler sağlandı.

1-    Borcu olmayan abonelere elektrikler bir şekilde verilecek.
2-    Abonesi iptal olunan tarımsal sulama borçlu aboneleri 31.05.2013 Mayıs’a kadar borçlarını yatırmaları halinde herhangi bir evrak istenmeden abonelikleri devam edecek.
3-    Düzensiz çıkan faturalar incelenerek ayda bir çıkması sağlanacak.
4-    Trafo kayıpları ile ilgili sulama sezonu bitiminde ilgili abone dilekçe ile müracaat ederek enerjisinin kesilmesini isteyecek. Bu dilekçeler kamera ile kayıt altına alınacak yerleşim yerinde 1 gün yerleşim alanı dışında 3 günde işleme alınacak elektriği kesilecek.
5-    Bundan böyle (aydınlatma, arıza vb. gibi) şikâyetlerin tek ulaşım merkezi olan 186’ya bildirilecek, bildirilen şikâyet 24 saat içerisinde yerine getirilmezse Konya Bölge Müdürlüğüne telefon, faks, mail gibi iletişim araçlarıyla konu bildirilecek.
6-    Medaş A.Ş. personelinin müşterilerine ilişkin hal ve hareket tutumları ile ilgili gerekli eğitimler verilerek, insanî ilişkiler dışına çıkanların tespiti halinde gerekli işlemler Medaş A.Ş. tarafından yapılacaktır.
Medaş dışındaki konularla alakalı Enerji Bakanlığında girişimler devam etmektedir.
Niğde’nin her türlü sorunları ile yakından ilgilenen Ak Parti Niğde Teşkilatı, Enerji konusunda yaşanan sorunların giderilmesi için  yaptığı girişimlerde yaşanılan mağduriyetlerin giderilmesinde dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.