7 Mart 2013 Perşembe


Sağlık-Sen Niğde Şubesi Başkanı Rıdvan YEŞİLDAL;  8 Mart Dünya Kadınlar Günü  nedeniyle bir mesaj yayınladı.
                Şube Başkanı YEŞİLDAL mesajında,
                "Kadınlar, tarih boyunca üretimin her aşamasında yer aldıkları halde gerek ekonomik, gerek toplumsal gelişmelerden yeterince pay alamamış ve dünyada en fazla dışlanan ve yoksullaşan kesim olmuşlardır. Kadın olmanın, özellikle de gelişmekte olan bizim gibi ülkelerde zorluğu yadsınamaz bir gerçektir. Kadınlarımızın, gerek çalışma hayatında, gerekse günlük hayatta üstlendikleri sorumluluklarının yanı sıra, sahip oldukları toplumsal statü gereği yerine getirmek zorunda oldukları yükümlülükler, kadının hayatını olabildiğince zorlaştırmaktadır. Bu ise kadına psikolojik ve fiziksel yıpranmışlık olarak yansımaktadır.
                Kadın haklarını insan haklarından ayrı değerlendirme olanağı yoktur. Kadını dışlamış toplumların tümü gerilik ve yokluk içindedir. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız, kadınları ihmal eden toplumlara asla insanlık baharı gelmeyecektir. Kadına karşı cinsiyet ayrımının ırkçılıktan daha kötü kabul edildiği günümüzde kadınların insan olarak özgürleşmesi azınlıkla ilgili bir sorun değil, toplumsal kalkınma, evrensel gelişme sürecinin temel bir unsurudur. Kadınların birey olarak güçlerini ortaya koymaları, sadece kendine değil hem ailesine, hem de yaşadığı topluma yarar sağlayacak ve daha iyi bir yaşam düzeyine ulaştıracaktır.
                Kadınların hak mücadelelerinin yaşatılması adına, başta ülkemizin kadınları olmak üzere tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla kutluyorum"dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder