7 Mart 2013 Perşembe

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Kurumu Toplantısı

"Küreselleşen dünyada, insanımıza ulaşamamanın mazereti yoktur "


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ başkanlığında davetli milletvekilleri, Yurtdışı Türkler veAkraba Topluluklar Kurumu’nun çalışmalarını değerlendirmek amacıyla biraraya geldiler. Toplantıda, kurumun çalışmaları ve projeksiyonları içerisinde yer alan öncelikleri ve projeleri hakkında bilgiler verildi.
Toplantıya, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Konya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Mustafa Kabakçı, İstanbul Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Feyzullah Kıyıklık, Kahramanmaraş Milletvekili ve Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Yozgat eski Milletvekili TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, Kars Milletvekili Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan, Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas katıldı.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Son derece verimli bir toplantı oldu. Milletvekili olarak bundan sonra gerçekleştirilecek projeleri de son derece heyecan verici buluyoruz. Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ ve ekibine yaptıkları bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz Ahıska sürecine ilişkin değerlendirme toplantısında göç ve etkilerini de görüştük. Yarım asırdır dünyanın dört bir tarafına uzanmış ve oralarda hayat kurmuş, kültürünü yeni coğrafyalara taşımış ve bugün sayıları beş milyonu aşmış olan vatandaşlarımız konusunda, doğrudan Başbakanlığa bağlı olarak kurulan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının mevcudiyeti, hükümetimizin yurtdışında yaşayan insanlarımıza verdiği önemin bir göstergesidir. İletişim araçlarının ve ulaşım imkânlarının sınırları geçersiz kıldığı küreselleşen dünyada, vatandaşımıza insanımıza ulaşamamanın, onların gündeminden habersiz olmanın mazereti yoktur” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder