1 Mart 2013 Cuma


Konya Ovası Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından talep edilen İl Eylem Planı maliyetlendirme çalışmaları tamamlanarak özel idare heyeti tarafından KOP Başkanlığına teslim edildi
233 Proje İçin 1 milyar 504 milyon 382 bin TL ödenek istendi olacaktır
                Niğde İl Özel İdaresi tarafından sekretarya hizmetleri yürütülen Niğde İl Eylem Planı'nda maliyetlendirme çalışmaları tamamlandı.
                KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından ilimizden ilk etapta üretilen toplam 213 proje fikrinin maliyetleri istendi. Bu 213 proje fikrine ek olarak ortaya konulan 20 yeni proje fikriyle birlikte toplam 233 proje fikrinin maliyetlendirme çalışmaları yapıldı.
                Gerek kendisine ait proje fikirlerini maliyetlendiren idaremiz gerekse diğer tüm kurumları ziyaret ederek ilimizin KOP kaynaklarından hak ettiği payı alması için maliyetlendirme çalışmalarına hız kazandırdı.
                Projelerimizin KOP Eylem Planı'nın nihai son halinde yeralması durumunda 2014-2018 takvimi içerisinde ilimize 1 milyar 504 bin 382 lira ödenek girişi sağlanacak. Tarımsal altyapıdan yol ve ulaşıma, eğitimden sağlığa kadar bir çok sektörde projelerin bulunduğu Eylem Planı çalışmaları bundan sonra Devlet Planlama Teşkilatı nezdinde devam edecek. Eylem planını nihai halinin Temmuz Ayı içerisinde Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Konya'da açıklanması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder