11 Şubat 2014 Salı

ÇamardI İlçesine Hidroelektrik Santrali 
Çamardı İlçesi’ne hidroelektrik santrali kurulması ile ilgili kararın resmi gazetede yayınlandı.
Adana İli Pozantı ilçesi ile Niğde ili Çamardı İlçesinde tesis edilecek olan Kamışlı boğazı ve Aşçıbekirli, Beyazkışlakçı ile Yelatan köylerinde bulunan arşların Damla Hidroelektrik Santralinin yapımı nedeniyle hazine adına tescil edileceği belirtildi. 2 yıldır bu proje üetünde çalışıldığı , yöre insanın içinde iş olanağı açılacağı en az 300 kişinin faydalanacağı belirtildi.
    Resmi Gazetede Bakanlar Kurulunca alınan hidroelektrik santralinin kurulması için kamulaştırma yapılması kararı yayınladı.. Çamardı İlçesine bağlı Yelatan ve Beyazkışlakçı köylerinde Damla Hidroelektrik Santrali yapımında ihtiyaç duyulan taşınmazlar Maliye Bakanlığı tarafından Hazine adına tescil edilmek üzere kamulaştırılacağı, Çamardı ilçesinde kanal tipi 0,069 MW kurulu güce sahip 1965 tarihinde yapılan bir hidroelektrik santralinin bulunduğu belirtildi.

1 yorum:

  1. Ne götürür ne getirir iyi tespit edilmesi gerekli olup; yöre insanına artıları yüksekse destek verilmesi gereklidir. Haberleri sitenizden ilgi ile takip ediyoruz....

    YanıtlaSil