19 Şubat 2014 Çarşamba

KARBONMONOKSİT DEDEKTÖRÜ DAĞITIMI 
ALTUNHİSAR KAYMAKAMLIĞINDAN DUYARLI DAVRANIŞ

Niğde Altunhisar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçede kömür verilen ailelere karbonmonoksit dedektörü dağıtımı yapıyor.
llçede soba ve kömür kullanımının yaygın oluşu sebebiyle sobalardan sızan karbonmonoksit gazının insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmasını engellemek amacıyla Altunhisar Kaymakamlığınca 400 adet karbonmonoksit dedektörü temin edilmiştir.
Dedektörler, Kaymakamlığı tarafından belirlenen, daha önce kömür dağıtımı yapılmış, öncelikle nüfusça kalabalık ve çocuklu ailelere teslim edilmiştir. Dedektörler 60-90 dakika içinde 50 ppm(karbanmonoksit gazının havadaki oranı), 10-40 dakika 100 ppm, 3 dakika içinde de 300 ppm gazı algılayarak yüksek sesli bir alarmla vatandaşları uyarmaktadır. Bu şekilde bir uyarı alan vatandaşlarımızın hemen sobanın bulunduğu odayı havalandırmaları ve sobanın durumunu stabil hale getirmeleri gerekmektedir.
Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar YEŞİLTAŞ, dedektörlerle ilgili yaptığı açıklamada, “ vatandaşları soba kullanımı konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı. bölgede sık yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerinin ilçe için bir tehlike olmaktan çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder