27 Şubat 2014 Perşembe

Niğde  SGK İl Müdürlüğünden Açıklama Yapıldı
GENEL SAĞLIK SİGORTALILIĞI VE GELİR TESTİ 
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 60.maddesinin g bendine istinaden herhangi bir sağlık güvencesine sahip olmayanlar zorunlu olarak 01.01.2012 tarihi itibariyle Genel Sağlık Sigortasına tabi olmaktadır. Bu kişilerin genel sağlık sigortası tescilleri sistem üzerinden re’sen (kendiliğinden) yapılmaktadır.
•             Bu itibarla 18 yaşına girmiş öğrencilerimizin öğrenci belgelerini Müdürlüğümüze ibraz etmeleri,
•             Herhangi sağlık güvencesi olmayanların mutlaka ikametgâhlarının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarından gelir testlerinin yaptırılması,
•             Sürekli işe girip çıkanların Genel Sağlık Sigortası tescillerinin bulunup bulunmadığı hususunda kontrol ettirmeleri,
•             Sağlık hizmetlerinden yararlanamayanların hangi sebeplerden dolayı sağlıktan yararlanamadıkları hususunu kontrol ettirmeleri gerekmektedir.
Ayrıca başkanlığımızca yapılan çalışmalar neticesinde bu taleplerin gerçekleştirilmesini sağlayacak “GSS tescil ve prim borcu sorgulama” adı altında bir bilgisayar programı yapılmış olup vatandaşlarımızın işletimine açılmıştır.
Genel sağlık sigortalılarımızca GSS prim borcunun E-SGK’dan görüntülenip kredi kartı ile ödenebilmesini sağlayan bilgisayar programına internet sitemizin ana sayfasından E-SGK/E-HİZMETLER/ E-HİZMETLER Uygulaması linkleri tıklanarak ulaşılabilmektedir.
Bu ekran aracılığı ile genel sağlık sigortalılarımızın sorgulama tarihi itibariyle tescil ve borç durumlarına ilişkin bilgileri on-line görüntülenebilmekte, yazıcıdan çıktı alınabilmekte ve kredi kartı ile ödenebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder