16 Şubat 2014 Pazar

"KÖYLERİMİZ  ŞEHİR OLACAK PROJESİ" ÇOCUKLAR PARKINA KAVUŞUYOR

            Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ Niğde İl Özel İdaresi'nin 2013 yılı faaliyetlerini değerlendirirken;  Vali Necmeddin KILIÇ 'ın üzerinde hassasiyetle durduğu "Köylerimiz Şehir Olacak" projesi kapsamında köylerde oyun gruplarının yapına başlandığını belirttiler. Milletvekilleri konuyla ilgili olarak yaptıkları değerlendirmesinde şunları söylediler;   
            "İlimizde 110 köyümüz mevcuttur. İl özel idaresince tüm köylerimize çocuklarımızın boş vakitlerini geçireceği, oynayabileceği oyun grupları yapılması planlanmıştır. Tesis edilecek oyun grupları mümkün olduğu kadarıyla okul bahçelerine veya çocukların rahatça ulaşabileceği alanlara inşa edilmektedir.
            İlk planda SODES (Sosyal Hayatın Desteklenmesi Projesi) destekli İl Özel İdare projesi ile 20 köyümüze oyun grupları kurulması planlanmış 12 adedi tamamlanmış, 8 adet iş ise devam etmektedir.
            Bunun yanı sıra önceki yıllarda yapılan ve onarımı mümkün olan oyun gruplarını da onarıp çocuklarımızın kullanıma sunulacaktır. Onarımı mümkün olmayan köylerimiz için ise yeni oyun grupları yapılarak tüm köylerimize de çocuk oyun gruplarının olması sağlanacaktır.
            Yeni tesis edilecek  oyun grupları İlçe Köylere Hizmet Götürme Birlikleri eliyle yapılacak olup yaklaşık maliyet çalışmaları Niğde İl Özeli İdaresince tamamlanmıştır. Yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Köylülerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz."  dediler.
SODES Kapsamında oyun grubu yapılan köyler  : Merkez Ağcaşar, Kömürcü,Pınarcık –Altunhisar Uluören –Bor  Obruk,  Tepeköy -Çamardı  Eynelli ,ı Yelatan-Çiftlik Çardak,Kula -Ulukışla Hasangazi ,Beyağıl köyleri



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder