27 Şubat 2014 Perşembe

VERGİ HAFTASI KUTLANIYOR
Niğde Defterdar Yardımcısı Savaş YILMAZ bir açıklama yaptı

Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl şubat  ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanılmaktadır.
                Bu yıl 25 inci defa kutlanacak olan Vergi Haftası 24 Şubat 2014 günü başlayacak ve 02 Mart 2014 günü sona erecektir.
                Bilindiği gibi Devlet bütçesinde kamu hizmetlerine ayrılan ödeneklerin sağlam finansman kaynaklarından elde edilmesi esastır. Böylece bütçe denkliğinin sağlanması kolaylaşmaktadır. En temel finans kaynağı ise vergi gelirleri olup, son yıllarda vergi gelirlerinin giderleri karşılama oranları tatminkâr büyüklüklere ulaşmıştır.
                Günümüzde bütçenin denk bütçe olması kamu yatırımlarının etkisini artırarak çarpan etkisinin oluşmasına yardımcı olur. Daha basit ifadeyle kamu yatırımlarının rakamsal ifadelerinin üstünde bir ekonomik değer yaratması sağlanmış olur.
                Vergi gelirlerinde artış sağlamak için nispeten yeni bir teşkilat olan ve Maliye Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Gelir İdaresi Başkanlığı, mükellef odaklı hizmet anlayışını temel prensip olarak benimsemiş bir kuruluştur.
                Son yıllarda bilişim teknolojilerini de etkin bir biçimde kullanmak suretiyle mükelleflerimizin birçok işlemlerini vergi dairelerine gitmeden çözme olanağı ortaya çıkmıştır. Beyannamelerin internet üzerinden verilebilmesi, elektronik fatura ve e-defter uygulamaları, sms yoluyla bilgi edinebilme ve tebligat, önceden hazırlanmış gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi gibi uygulamalar hayatımızı kolaylaştıran uygulamalar olarak yerleşmiş durumdadır.
                25 inci Vergi Haftası’nın tüm hemşehrilerimize, mükelleflerimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını dilerim.
                                                                                                                                                                             

                




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder