27 Ekim 2015 Salı

AŞURE DAĞITILDI

AK Parti Niğde Kadın Kolları Başkanlığı’nca, Muharrem ayı nedeniyle Niğde’nin 4 ayrı yerinde aşura dağıtımı yapıldı.
Aşura dağıtım programına Ak Parti Niğde Milletvekili adayları Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Yaşar Ataç, Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, il Meclis başkanı Mahmut Peşin ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Niğde Hükümet Meydanı, İmam Hatip Meydanı, Şadırvan Parkı, Bor Caddesinde gerçekleştirilen aşura programında 3500 kişiye ikramda bulunuldu.
Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın, İslam aleminde Muharrem ayının çok büyük bir öneminin olduğunu belirterek ve geleneksel hale getirdiklerinin altını çizerek, “Bildiğiniz gibi bu ayda birçok önemli hadise gerçekleşmiştir. Muharrem ayı aynı zamanda hicri yılın başlangıcıdır. Bu dönemde Peygamber efendimiz Mekke’den Medine’ye göç etmiştir. Müslümanlar Muharrem ayını Hicri yılbaşı olarak kabul ederler. Aşure Gününe özel önem veriyoruz. Bunun nedeni de Nuh Peygamber(as), gemisiyle hareket ettikten sonra yiyecek yemekleri olmadığı için buldukları kuru bakliyatları karıştırarak, bir yiyecek yapmışlardır. Yaptıkları bu yiyeceğin adına da aşure ismini vermişlerdir. Aşure o günden bu güne gelmektedir. Bizde AK Parti Kadın Kolları olarak her yıl olduğu gibi bu yılda Niğde’nin 4 farklı noktasında aşura dağıtımı yaptık ve vatandaşlarımıza ikramda bulunduk” dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder