19 Ekim 2015 Pazartesi

ENGELLERE TAKILMA KULÜBE KATIL
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünün “Engellere Takılma Kulübe Takıl” projesi ile rehabilitasyon merkezlerindeki engelli vatandaşlara ulaşılarak onların engellilik durumlarına göre spor yolu ile rehabilitasyonlarının sağlanması hedeflenmiştir.
“Engellere Takılma Kulübe Katıl” projesi İllerdeki rehabilitasyon merkezlerindeki vatandaşlara ulaşarak, engellilik durumlarına göre spor kulübü oluşturmak, engellilere yönelik spor kulübü sayısını artırmak, engelli vatandaşlarımıza spor yapma alışkanlığını kazandırmak, Paralimpik Oyunlarda ülkemizi temsil edecek sporcu kaynağını oluşturmak amacıyla yapılan bir projedir.
Proje kapsamında Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün çalışanları tarafından İldeki  rehabilitasyon merkezleri taranmış, engelli vatandaşların denge sağlama, yön tayini, kazalardan korunma, yer ve mesafe algısı, kendine bakım, giyim ve beslenme gereksinimlerini karşılayabilmesini sağlayacak “bedensel beceriler”, gruba katılma, lidere uyma, uyum sağlama, işbirliği yapma, bireysel ve grup başarısına katkıda bulunma gibi etkinliklerle “psikolojik ve sosyal beceriler” kazanmaları sağlanmıştır.
Antrenörler eşliğinde yapılan aktivitelerle birlikte engelli bireylerin fiziki özellikleri gelişirken, kendi kendine beden eğitimi araçları ile uğraşma alışkanlıkları geliştirilmiştir.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yıllardır Gençlik Hizmetleri kapsamında yapılan bu alandaki çalışmalar “Engellere Takılma Kulübe Katıl” Projesi ile daha aktif hale gelmiştir.
Proje ile engelli vatandaşların kaliteli yaşam sürdürmelerine katkı sağlanmıştır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder