29 Ekim 2015 Perşembe



CUMHURİYETİMİZİN 92. YILI TÖRENLERLE KUTLANDI
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Yılı Kutlamaları Niğde’de 28 Ekim 2015 tarihinde saat 12.45’te yapılan Çelenk Sunma Töreni ile başladı.
29 Ekim 2015 tarihinde ise kutlamalar Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın makamında protokol üyelerinin tebriklerini kabul etmesiyle devam etti. Daha sonra Atatürk Meydanında tören düzenlendi.
Törene Vali Kılıç’ın yanı sıra, Niğde Milletvekilleri, Garnizon Komutanı Jan. Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ali Deveci, Adalet Komisyonu Başkanı Onur Yerdelen, Niğde Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Vali Yardımcıları, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı J. Albay İbrahim Taşkın ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başlayan tören Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ile devam etti.
Törende günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Vali Kılıç, “ Milli mücadele döneminde küllerimiz üzerinden yeniden ayağa kalkabilmek için o fedakâr millet üç önceki nesil bine bilecekleri tüm binekleri ordumuza verdi. Ambarındaki mahsulün % 40’ını verdi inanılmaz bir milli birlik ve beraberlik içerisinde Sakarya’ya ulaştık. Başkomutan Gazi Mutafa Kemal meydana bakıyor Melhame-i Kübra, yani çok kanlı bir büyük savaş diyordu. Savaş bizim oldu peşinden Zaferlerle taçlanan Anadolu coğrafyası düşman çizmesinden kurtulan kutsal Vatan toprağında Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal millete büyük bir hediye vermek istedi.
Avrupa’nın henüz yarısı meşrutiyetle idare edilirken insanoğlunun olduğu ve yaşadığı en ileri rejim olan Cumhuriyet bize hediye edildi. 29 Ekim, bizim için olduğu kadar dünya ulusları içinde çok önemli bir gündür 29 Ekim bir taraftan kurtuluş mücadelesinin sonunda kurulan bir devletin dünyaya ilan edilmesidir diğer taraftan da bundan böyle insanımızı ve insanları önceleyen, odaklayan, insanın mutluluğunu hedef alan Cumhuriyetimizin milletimize hediye edilmesidir” dedi.
Vali Kılıç’ın yaptığı konuşmanın ardından çeşitli spor dallarında, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Törende günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu.

Program geçit töreni ile sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder