18 Ekim 2015 Pazar

KOŞABİLİYORKEN KOŞ

Ülkemizde spor kültürünün yaygınlaştırılması, halkımıza sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla hayata geçirilen 'Koşabiliyorken Koş' projesi İlimizde de uygulandı. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu proje, spor alanlarında bilinçli spor yapmak, boş zaman aktivitesi olarak farklı spor branşlarında eğitim verilmesi ve sağlık taraması bölümlerinden oluşuyor.
Proje kapsamında her İl ve İlçede belirlenen koordinatörler sorumluluğunda Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı İl ve İlçe Müdürlüklerinin yanı sıra, yerel yönetimler ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait açık ve kapalı alanlar kullanılarak, her yaş kategorisinden vatandaşlarımıza ücretsiz spor yapma imkanı sağlandı.
Proje ile hareketsiz yaşam tarzını benimseyen bay-bayanlarda farkındalık oluşturulmuş, buna bağlı olarak da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan tesislerden ve antrenörlerden vatandaşların daha fazla faydalanması sağlanmıştır. Ayrıca Katılımcılar, spor yapabilmek için kendilerine sağlanan her türlü imkândan ücretsiz faydalanmıştır. 
Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Proje kapsamında, 2015 yılında 22 branşta (Atletizm, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Bocce Bowling, Boks, Cimnastik, Güreş, Halk Oyunları, Hentbol, HİS, Judo, Karate, Kayak, Kick Boks, Masa Tenisi, Muay Thai, Okçuluk, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Yüzme) toplam 548 kayıt almıştır



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder