9 Ekim 2015 Cuma

Niğde Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden
 Telsiz Eğitimi, Telsiz Röle Eğitimi ve HF-SSB Telsiz Eğitimi
2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Ahiler Kalkınma Ajansı’na yapılan proje başvurusu değerlendirme sonuçlarına göre; Niğde Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı “Telsiz Eğitimi, Telsiz Röle Eğitimi ve HF-SSB Telsiz Eğitimi” isimli proje başvurusu başarılı bulundu. 15.000 TL bütçeye sahip olan proje sözleşmeye davet yazısının Niğde Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne ulaşmasının ardından imzalanacaktır. Niğde İl Sağlık Müdürlüğü ve Niğde İl Emniyet Müdürlüğü proje ortaklarıdır.
Herhangi bir doğal afet veya büyük çaplı bir acil durum halinde halk tarafından yoğun bir şekilde haberleşme talebi gelmektedir. Bu durum telefon santralleri ile GSM şebekelerinin kilitlenmesine, telefona dayalı haberleşme sistemlerinin aksamasına neden olmaktadır. Afet ve acil durum hallerinde haberleşme telsiz ve uydu sistemleri ile daha hızlı ve etkin bir şekilde sağlanmaktadır.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından acil durum ve afetlerde büyük çapta bir acil durum halinde etkin haberleşmenin yapılabilmesi için İl Müdürlüğümüze 3 adet uydu telefonu, 11adet analog telsiz 1 adet HF-SSB Telsiz Sistemi tahsis edilmiştir. Proje ile Niğde Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne tahsis edilen sistemlerin daha etkin ve etkili kullanılabilmesi, sistemi kullanacak personellerin telsiz sistemleri hakkında yeterli teknik bilgilerinin arttırılması, karşılaşılan sorunların üstesinden gelme becerisi kazanmaları, bir arıza anında profesyonel destek gelene kadar alternatif çözüm üretmeleri hedeflenmiştir. Projede Niğde Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde Arama Kurtarma Teknisyeni olarak çalışan 9 personel, 4Enformasyon Memuru, 1 Haberleşme Teknikeri, 1 Çözümleyici, 1 Santral Memuru, 4 Şube Müdürü ve İl Müdürü, İl Emniyet Müdürlüğünden 8 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 20 personel eğitim alacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder