19 Eylül 2019 Perşembe

Ahilik Haftası Kutlandı
12. Geleneksel Ahilik Haftası kutlamaları, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Alim Yeşil ve Birlik Üyelerinin Vali Yılmaz Şimşek’i makamında ziyaret etmeleri ile başladı.
Makam ziyaretinin ardından esnafların Niğde Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde imam Hatip Meydanında başlayan yürüyüşü, Atatürk Meydanındaki tören alanında son buldu.
Atatürk Meydanında düzenlenen kutlamalara Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Niğde Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkanı Alim Yeşil, STK ve Siyasi Parti temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlamalarda günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yapan Vali Yılmaz Şimşek, Ahilik teşkilatının birlik ve beraberliğin, dayanışma ve hoşgörünün vücut bulmuş hali olduğunu söyledi.
Vali Yılmaz Şimşek’in konuşmalarının ardından Niğdeli esnafların ve zanaatkârların mesleklerini icra ettikleri ve ürünlerini sergiledikleri kortej geçidi ile devam eden kutlamalarda şed kuşatma töreni gerçekleştirildi.
            Vali Yılmaz Şimşek ve Niğde Esnaf Odaları Birliği Başkanı Âlim Yeşil’in yılın ahisi seçilen Abdullah Haluk Öztürk’e kaftan giydirmesi ve plaket takdim etmeleri ile devam eden kutlamalar, Niğde belediyesi Mehteran takımı gösterisi ile son buldu.
Ahilik Haftası Kutlama etkinliği kapsamında Ahilik çarşısı açılışı öncesi Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Alim Yeşil, örste demir dövdüler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder