24 Eylül 2019 Salı

KALE VE ÇEVRESİ YENİLEME PROJESİ BAŞLIYOR

Niğde Kalesi ve Çevresi Kentsel Yenileme Projesi  Bakanlık Desteği ile Başlıyor

     Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'in Ankara temasları ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un  Niğde de yaptığı incelemeler sonucunda 'Kale ve Çevresi Yenileme Projesi' Bakanlık Dönüşüm Eylem Planında yer aldı.
    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği Niğde ziyareti kapsamında incelemede bulunarak gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdiği Niğde Kalesi ve Çevresi Yenileme Projesine, Niğde belediyesinin girişimleri sonucu başlanıyor.
    Yaklaşık olarak 45.000 m2'lik alanı kapsayan proje de dönüşüm alanlarının belirlenmesi çalışmaları TOKİ Başkanlığı tarafından belirlenerek dönüşüm projesi oluşturulacak. Proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar mevcut dokuya uygun olarak yapılacak ve yeni yaşam alanları oluşturulacak.
Tarihi güzellikleri içerisinde barındıran Niğde Kalesinde geleneksel yapıları, kültürel dokuları  yansımaları ile şehre ait hatıraları koruyarak gerçekleştirecek projeye Bakanlık desteği ile en kısa sürede başlanacağı açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder