30 Eylül 2019 Pazartesi



Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Akademik Yılı Tören ile Açıldı

Vali Yılmaz Şimşek Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) 2019-2020 eğitim-öğretim yılı açılış töreni, Tarım Bilimleri Fakültesi 1923 No’lu Kongre Merkezinde Vali Yılmaz Şimşek’in katılımı ile gerçekleştirildi. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri Selim Gültekin ve Yavuz Ergun, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı M. Fatih Camgöz, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, öğretim üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’ın açılış konuşmasını yaptığı törende sırasıyla Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve AK Parti Niğde Milletvekilleri Selim Gültekin ve Yavuz Ergun birer selamlama konuşması yaptılar.
Vali Yılmaz Şimşek ise yaptığı konuşmasında üniversitelerin, düşüncelerin serbestçe ifade edildiği, yeni fikirlerin üretildiği, tartışıldığı, bilgi ve teknolojinin oluşturulup kullanıldığı çok özel yerler olduğunu belirtti.
Üniversitelerin, kentte bilimsel düşüncenin kök salmasında, teknoloji birikimi ve kültürel hayatın zenginleşmesinde sürükleyici güç olarak büyük pay sahibi olduğunu vurgulayan ValiYılmaz Şimşek Konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Üniversiteler bir ülkede demokrasinin gelişmesi, bilgi ve teknolojinin üretilmesi bakımından da lokomotif bir misyon üstlenmiştir.
Şüphesiz eğitimde başarıyı yakalayan ve nitelikli insan gücü yetiştiren ülkeler, çağdaş uygarlık ve teknolojide ileri seviyeye ulaşarak dünya ekonomisinde söz sahibi olmuştur ve bu süreçte üniversiteler büyük rol oynamıştır.
Bu anlamda Ülkemizin bölgesinde ve dünyada daha çok söz sahibi olmasında ve konumunu güçlendirmesi noktasında üniversitelerimizin sunacağı katkılar da yadsınamaz bir gerçektir.
Devletimiz ve hükümetimiz de, gençlerimizin bilimsel ve evrensel değerler temelinde yetişmeleri için tüm imkânlarını seferber etmektedir. Bu anlayıştan hareketle üniversitelerin mevcut durumunun daha da iyileştirilmesi ve yeni üniversiteler kurulması konularında önemli adımlar atılmış ve atılmaya devam edilmektedir.
Büyük bir memnuniyetle görüyoruz ki; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitemiz 27 yıl gibi kısa bir sürede her anlamda büyük gelişim ve atılım göstermiş; ülkemizde adından söz ettiren bir üniversitesi haline gelmiştir.
Ümit ediyorum ki; buradan mezun olacak gençlerimiz, ülkemiz ve milletimiz için faydalı işler yaparak ülkemizi çok daha iyi noktalara taşıyacaklardır.
Ümit ediyorum ki; sizler gelecekte elde ettiğiniz başarılarla hem üniversitemizin hem de ailelerimizin gururu olacaksınız. Ben tüm öğrencilerimize tekrar başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum”
Vali Yılmaz Şimşek’in konuşmalarının ardından devam eden Akademik yıl açılış töreni, Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç tarafından 'Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler' konulu ilk dersi vermesi ile son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder