28 Eylül 2019 Cumartesi


Niğde de Tarihi Camiler Onarılmayı Bekliyor
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde ili Altunhisar Ulukışla köyü Şafak cami ve Yeşil Cami ve Bor Kızılca camisinin onarım ve bakımları ile ilgili çalışmalara başlanmış mıdır? Niğde ili Bor ilçesinde bulunan Alâeddin Camisinin onarım çalışmaları başlanmış mıdır?” şeklindeki sorularına yanıt istedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Niğde'nin Altunhisar ve Bor ilçelerinde bulunan bazı camilerin bakım ve onarım çalışmalarına ilişkin yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan yanıt geldi.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Niğde İli Altunhisar İlçesi Ulukışla Köyü Yeşil Cami ve Şafak Cami ile Bor İlçesi Kızılca Köyü Camilerinin bakım ve onarıma ihtiyacı olmadığının saptandığını belirtti.
Oktay, “Niğde İli Bor İlçesinde bulunan Alâeddin Cami eski eser tescilli olup, Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü mülkiyetinde bulunmaktadır. Camiinin onarıma yönelik rölöve, restitüsyon (yeniden tasarımlama) ve restorasyon projeleri hazırlanmış ve ilgili Koruma Bölge Kurulunca onaylanmıştır. Yatırım programına göre yapılacak, yaklaşık maliyet hesaplama çalışmaları ve ihale aşaması tamamlandıktan sonra onarımına başlanacaktır” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder