28 Eylül 2019 Cumartesi


Niğdeli Vatandaşın Organları 4 Kişiye Can Verdi
Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden Niğdeli vatandaş, organ bağışı ile vefatından sonra 4 kişiye yaşam umudu oldu.
Türkiye'nin çeşitli illerinde farklı hastalıklardan dolayı tedavileri süren ve organ nakli bekleyen vatandaşlar Niğde'de bir vatandaşın vefatı ile bağışlanan organları sayesinde yeniden hayata tutunacak. Donör Organizasyonu ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirildi.
Organları 4 kişiye hayat verecek
'Donör Organizasyonu neticesinde Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bulunan 4 kişinin (kalp,karaciğer ve 2 böbrek) yaşama tutunması sağlandı. Kalp Ankara Şehir Hastanesine (Askeri Helikopter) ile Karaciğer ve Sol Böbrek Adana Başkent Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine, Sağ böbrek Gaziantep Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesine ambulans ile gönderilmiştir. Gece boyu süren organizasyonda emeği geçen başta merhumun ailesi, yoğun bakım personelleri, ameliyathane personelleri, organ nakil koordinatörü Yalçın Yüzer, organ nakil sorumlusu anestezi hekimimiz Dr. Mustafa Kaçmaz, Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın ve tüm çalışanlara  teşekkür ederken, merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder