Niğde Üniversitesinde Aşçılık Programına Ait Mutfağı
Oluşturma Çalışmalar Başladı
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde
açılacak ve ilk kez öğrenci alacak olan Aşçılık programına ait mutfağı
oluşturmak için çalışmalar başladı.

Eksiksiz ve modern bir aşçılık mutfağı kurmak istedikleri
belirten Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr.
Hamdi Doğan, “Açmış olduğumuz Aşçılık programı sayesinde hem üniversitemize hem
de Niğde’ye önemli bir katkı yapacağımızı düşünüyoruz. Aşçılık programımıza bu
yıl ilk kez öğrenci alacağız. Çevre üniversitelerdeki aşçılık ve gastronomi
programlarına ait mutfakları gezerek fikir alışverişlerinde bulunuyor ve en
iyisini üniversitemize kurmak için çalışmalarımızı bu doğrultuda devam
ettiriyoruz. Aşçılık programının üniversitemize kazandırılması için büyük çaba
sarf eden ve bize destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’a da içten
teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek
Yüksekokulu bünyesinde hizmete girecek olan Aşçılık mutfağı sayesinde,
Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından halka yönelik
olarak yemek, pasta ve daha birçok gıda türünü kapsayan kursların açılması da
hedefleniyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder