26 Eylül 2019 Perşembe


Niğde Üniversitesinde Aşçılık Programına Ait Mutfağı Oluşturma  Çalışmalar Başladı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılacak ve ilk kez öğrenci alacak olan Aşçılık programına ait mutfağı oluşturmak için çalışmalar başladı.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğretim üyeleri Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hicran Ayasun, Dr. Öğr. Üyesi Betül Çetin, Öğr. Gör. Dilek Yaprak Uslu, Öğr. Gör. İsa Serhan Cihangir ve Öğr. Gör. Şinasi Özmen, Aşçılık mutfağı için örnekler görmek ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla, Kapadokya Üniversitesi’ne ait Aşçılık mutfağı ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu’na ait Aşçılık mutfağını ziyaret etti.
Eksiksiz ve modern bir aşçılık mutfağı kurmak istedikleri belirten Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan, “Açmış olduğumuz Aşçılık programı sayesinde hem üniversitemize hem de Niğde’ye önemli bir katkı yapacağımızı düşünüyoruz. Aşçılık programımıza bu yıl ilk kez öğrenci alacağız. Çevre üniversitelerdeki aşçılık ve gastronomi programlarına ait mutfakları gezerek fikir alışverişlerinde bulunuyor ve en iyisini üniversitemize kurmak için çalışmalarımızı bu doğrultuda devam ettiriyoruz. Aşçılık programının üniversitemize kazandırılması için büyük çaba sarf eden ve bize destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’a da içten teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde hizmete girecek olan Aşçılık mutfağı sayesinde, Niğde  Üniversitesi  Sürekli Eğitim Merkezi tarafından halka yönelik olarak yemek, pasta ve daha birçok gıda türünü kapsayan kursların açılması da hedefleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder