29 Haziran 2024 Cumartesi


 100. Yıl Bulvarı Açılışa Hazırlanıyor

NİĞDE’NİN TRAFİK YÜKÜNÜ RAHATLATACAK 30 METRELİK BULVAR EN GEÇ 15 TEMMUZ’DA HİZMETE GİRECEK

Niğde Belediyesi’nin Alparslan Türkeş Bulvarı’na alternatif yol olarak yapımına başladığı 30 metre genişliğindeki 100. Yıl Bulvarı, tamamlanma aşamasına geldi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yoğun tempoyla çalışmalarını sürdürdüğü bulvarda incelemelerde bulunan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan 100. Yıl Bulvarı’nı en geç 15 Temmuz’da hizmete sunmayı planladıklarını belirtti.

Başkan Özdemir, halk arasında Bor Yolu olarak bilinen Alparslan Türkeş Bulvarı’na paralel olarak yaklaşık iki yıl önce yapımına başladıkları bulvarın, Derbent Mezarlığından başlayarak Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez Kampüsüne kadar 3 bin 200 metre uzunluğunda bir bulvar olarak tasarlandığını ifade etti.

NİĞDE’NİN ALTYAPISI TAMAMLANAN İLK BULVARI

Normal şartlarda daha kısa süre içinde tamamlanabilecek bulvarın, Niğde’de ilk kez altyapısı tamamen bitirilmiş bir yol olarak hizmete açılacağı için bir süre geciktiğine işaret eden Başkan Özdemir, “Yol yapmadan önce tüm altyapısı, doğalgaz hattı, içme suyu hattı, yağmur suyu hattı, Telekom hattı dahil olmak üzere tüm altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra üst yapı çalışmalarına başladık. Yolun tam olarak oturması için de kış mevsiminin sonlanmasını bekledik. Yaz mevsiminin başlangıcı ile birlikte yeniden çalışmalara başladık. 15 Temmuz’a kadar bu yolumuzu trafiğe açmayı planlıyoruz” dedi.

100. YIL BULVARININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Bu arada Niğde Belediyesi’nin 15 Temmuz 2024 tarihine kadar trafiğe açmayı planladığı 100. Yıl Bulvarında 7,5 metrelik çift şeritli yol, 2 metrelik tek taraflı kaldırım, 5 metrelik yeşil alan, bisiklet ve yürüyüş yolu ile 8 metrelik tramvay hattı alanı, 4 adet kavşak yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder