27 Haziran 2024 Perşembe

Niğde Üniversitesinde Ana Arı Dağıtım Programı Düzenlendi

Niğde Ömer Halisdemir  Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde Çiftçi Eğitim Koordinatörlüğü ile Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliğinde düzenlenen “Ana Arı Dağıtım Programında” ilimizden 10 üreticimize toplam 50 adet kaliteli ve bölge koşullarına uygun ana arı dağıtımı yapıldı.

Programa Niğde Valisi Cahit Çelik, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, Bor İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıza Özkan, Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu ve Niğde  genelinde faaliyet gösteren arıcılar katıldı.

“NÖHÜ İlimizin Arıcılık Potansiyelinin Artırılmasına Her Zaman Katkı Veriyor”
Programda konuşma yapan Vali Cahit Çelik, Niğde’de aracılık alanında 385 üreticinin olduğunu ve bu potansiyelin daha iyi noktalara getirilmesi gerektiğini belirtti. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin bu potansiyelin artırılmasına her zaman katkı verdiğini vurgulayan Vali Çelik, Türkiye’de bir yılda 9 milyon ana arı ihtiyacının bulunduğunu ve ilimiz özelinde ise bu sayının 23 binin üzerinde olduğunu belirtti. Vali Çelik ayrıca konuşmasında “Üreticilerimizin daha kaliteli ve verimli üretim yapmaları için ana arıların üretilerek arıcılarımıza dağıtılması gerekiyor. Biz de İl Özel İdare, KOP ve Ahiler Kalkınma Ajansı olarak bu konuda üreticilerimize her türlü vereceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“Bölgemizde Arıcılık Yapan 10 Arıcımıza 50 Adet Ana Arı Dağıttık”
Programda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitemiz Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Çiftçi Eğitim Koordinatörlüğü ile Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliğinde düzenlenen programımız kapsamında ilimizden 10 üreticimize 50 adet ana arı dağıtımının yapıldığını ifade etti. Üniversitemizin birçok alanda olduğu gibi tarım alanında da bölgesel kalkınma odaklı faaliyetlerini artırarak sürdüreceğini vurgulayan Rektör Uslu, Üniversitemiz Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizi ana arı üretim merkezi haline getirmeyi amaçladığımızı belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder