12 Haziran 2024 Çarşamba


 Üniversite Öğrencilerine Yönelik Su Verimliliği Eğitimi Verildi

   Su Verimliliği Seferberliği kapsamında öğrencilere suyun önemi ve verimli kullanımı anlatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda 2023 yılı Ocak ayında başlatılan "Su Verimliliği Seferberliği" kapsamında su verimliliği konusunda bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor.

       “Ulusal Su Verimliliği Seferberliği” kapsamında Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, küresel ısınmayla birlikte önemi daha da artan suyun verimli kullanılması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla okullarda öğrencilere yönelik eğitimler verilmekte.

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Çevre Yüksek Mühendisi Esat ARITÜRK tarafından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine verilen eğitimlerde dünyadaki su miktarı, su döngüsü, suyun kullanım alanları ve suyun verimli kullanılmasına dair yöntemlerle ilgili sunum yapıldı.

    İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim ve bilgilendirme toplantıları ile toplumun her kesiminde su verimliliği kültürünün hayata geçirilmesi eğitimlerinin sürdürüleceği belirtildi.

Ayrıca "Su Verimliliği Seferberliği" kapsamında Niğde  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gazi Ortaokulu ve Hazım Tepayran İlkokulunda su verimliliği konusunda bilinçlendirme eğitimleri düzenledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder