12 Haziran 2024 Çarşamba

Türk Kızılay’ın kuruluşunun 156. yıl dönümü


 Vali Cahit ÇELİK’ in Türk Kızılay’ının 156. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Mesajı

11 Haziran 1868 tarihinde “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” adıyla kurulan Türk Kızılay’ı, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuş, savaşta ve barışta gönüllü olarak yardıma koşmak, Türk Kızılay’ının hizmet anlayışının temelini oluşturmuştur.

Ülkemizin yüz akı ve gurur vesilesi olan Türk Kızılay’ı; din, dil, ırk ayrımı yapmadan savaş ve doğal afetler sonrasında, dünyanın en uzak yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine bile karşılık beklemeksizin şefkat elini uzatan, acılarını hafifletmeye çalışan, yaralarını saran dünyanın en köklü ve güçlü yardım teşkilatlarından biridir.

Aziz Milletimizin sevgi, hoşgörü, şefkat, merhamet ve dayanışma kültürünün anlamlı bir tezahürü olan Türk Kızılay’ı; üstlendiği görevi kurulduğu günden bu yana başarıyla yerine getirmekte ve yaptığı güzel hizmetleriyle halkımızın olduğu kadar dünya mazlum ve muhtaçlarının da gönlünde taht kurmaktadır. Zor şartlar altında kalan her bir insan için umut ve güven kaynağı olan Türk Kızılay’ı, Türk Milleti’nin insan odaklı medeniyet anlayışının somutlaşmış hâlidir.

Yüksek insanî değerlere sahip kültürümüzde Türk Kızılay’ı; milletimizden aldığı güç ve destekle gerek ülkemizde gerekse dünyada yardımlaşma, dayanışma, dostluk ve iş birliğini destekleyen tavrıyla milletimizin gurur kaynağı olmaktadır.

Asrın felaketi diye tabir edilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde de yaraların sarılmasında en önemli görevleri üstlenerek ilk andan itibaren bölgedeki halkımızın her türlü ihtiyacının karşılanması için sahada olan Kızılay’ımız milletimizin paylaşma ve dayanışma duygularını arkasına alarak savaşta, doğal afetlerde ve diğer koşullarda zorluk yaşayan insanların yanında olmaya dün olduğu gibi bugün ve yarında devam edecektir.

Milletimizin ve yardımsever Niğdeli Hemşerilerimizin bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da Kızılay’a olan desteklerini artarak devam ettireceğine yürekten inanıyorum. İnsanlık adına ulvi görevler üstlenerek ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk Kızılay’ının değerli yönetici ve çalışanları ile hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, Türk Kızılay’ın kuruluşunun 156. yıl dönümünü kutluyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder