11 Haziran 2024 Salı

İl İdare Şube Başkanları 2024 Yılı 2.Toplantısı Yapıldı


  İl İdare Şube Başkanları Toplantısında Tasarruf Tedbirleri Görüşüldü

Vali  Cahit ÇELİK Başkanlığında İl İdare Şube Başkanları 2024 Yılı 2.Toplantısı Yapıldı.

Niğde de idare birliğinin sağlanması, işlerin gözden geçirilmesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşların koordinasyon halinde çalışması için gerekli tedbirlerin alınmasına dair hususları görüşmek ve kararlaştırmak amacıyla İl İdare Şube Başkanları Vali Cahit ÇELİK başkanlığında toplandı.

Niğde Valiliği Hüdavent Hatun Toplantı Salonunda gerçekleştirilen İl İdare Şube Başkanları 2024 yılı 2. Toplantısına Vali Cahit ÇELİK, Niğde Belediye Başkanı Emrah ÖZDEMİR, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve Kamu Kurum Müdürleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın 2024 Yılı 7 Sayılı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında belirtilen konuların görüşüldüğü toplantının açılış konuşmasında Vali  Cahit ÇELİK, Şube başkanlarına her kurumun kendi görev alanıyla ilgili yaşanacak sıkıntılara anında müdahale edilmesini ve zamanında çözülmesi talimatını verdi.

Tüm kurumların devletin kendilerine verdiği olanakları ile vatandaşların sorunlarının çözümü ve ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında gereken çalışmaların titizlikle yürütülmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Cahit ÇELİK, “Kamu hizmetlerinin kaliteli, verimli, etkin ve adaletli olmasının teminini sağlamak bizlerin asli görevidir” dedi.

Açılış konuşmasının ardından toplantıda, Kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılması, her kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımı gibi konu başlıkları görüşüldü.

Şube Başkanlarının görüş ve önerilerini bildirdiği toplantı, yönetim, ekonomik, sağlık ve sosyal yardım, kültür ve bayındırlık işleriyle ilgili işlerin ahenkli olarak yürütülmesi için alınması gereken tedbirlerin görüşülüp karara bağlanması ile son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder