13 Ağustos 2024 Salı


  ALADAĞLAR SKY TRAIL yarışı 10 AĞUSTOS 2024'te 8'inci kez Ulusal ve uluslararası koşucularla buluştu

Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı destekleriyle, Ordos ve Dazspor organizasyonuyla 10 Ağustos 2024 'te gerçekleştirildi. Aladağlar Sky Trail 2024 hazırlık toplantısı, Vali Cahit ÇELİK başkanlığında, Niğde Belediye Başkanı Emrah ÖZDEMİR ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

      Vali Cahit ÇELİK “Türkiye'nin en zorlu yarışlarından biri olarak kabul edilen Aladağlar Sky Trail, 29+km lik Karasay Kısa Parkuru ve 53+km lik Alaca Uzun Parkurlarıyla katılımcılara eşsiz bir deneyim sunacak. Zorlu arazi koşulları ve güvenlik nedenleriyle maksimum 300 koşucu ile sınırlandırılan yarışta katılımcılardan koşu geçmişlerinde belirli kriterleri karşılamaları beklenmektedir.

      Niğde'nin uluslararası turizm potansiyelini vurgulayan bu özel yarış, Aladağlar'ın olağanüstü güzelliklerini dünya genelinde tanıtarak, bölgenin turistik cazibesini artırmayı hedeflemektedir. Yarış, Aladağlar'ın görkemli doğasını ve doğal güzelliklerini uluslararası platformda ön plana çıkarma fırsatını sunarak, bölgenin tanıtımına katkıda bulunacaktır. “ dedi.

      Niğde Valisi Cahit Çelik'in de bizzat yarışmacı olarak katılacağı Aladağlar Sky Trail yarışında, yerli ve yabancı birçok profesyonel koşucu yaklaşık 3.500m üzerinde irtifaya uzanan parkurlarda birbirleriyle kıyasıya yarışacaklar. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder