10 Ağustos 2024 Cumartesi


 Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yenilikçi proje atağı

İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜNDEN YENİLİKÇİ PROJE  ATAĞI

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bakanlığımız kaynakları kullanılarak hazırlanan Niğde Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Demonstrasyon Projesi hayata geçiyor.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından 2023 yılı sonunda 4 farklı lokasyon da kurulan Aronya Bahçelerine Niğde merkez Ballı Köyünde kurulan yeni Aronya Bahçeleri ile devam edildi.

Projenin hazırlanması ve yürütülmesinden sorumlu Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Suat ELLİ ve teknik personel tarafından yeni kurulan Aronya Bahçelerinde  inceleme yapıldı. 

İl Tarım  Müdürü Asım BAŞ konu ile ilgili yaptığı açıklamada “ Niğde ilinde çilek den sonra farklı ürün grupları ve katma değerli ürünler denemeye devam ediyoruz. Bugün de Ballı Köyümüz de Aronya bahçeleri kurulumu gerçekleştirdik. Eylül ayı başında da Adaçayı, Biberiye ve Papatya gibi farklı ürün gruplarının da dikimi gerçekleştireceğiz. Farklı ürün grupların da ilimizin tarımına katma değer sağlayan ürün grupları ile ilgili projelerin hazırlanması ve uygulanmasında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder