30 Ağustos 2024 Cuma


  Vali Çelik Tyana Antik Kazı Alanını Ziyaret Etti

Vali Çelik Tyna Antik kazı alanında incelemelerde bulundu

   Niğde Valisi Cahit Çelik , Bor İlçesine bağlı Kemerhisar Beldesinde ki Tyana Antik Kent kazı alanında yürütülen kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Kazı başkanlarından bilgi aldı. Kazı çalışmalarına katıldı.

   Vali Cahit ÇELİK, Tyna Antik Kenti Kazı Alanı Başkanı Prof.Dr.Osman DOĞANAY ve Bekçitepe Höyüğü Kazı Alanı Başkanı Doç.Dr.Abdullah HACAR başkanlığında yürütülen kazı alanlarında incelemelerde bulundu.

Bor Kaymakam Vekili  Abdussamed YİĞİT, Kemerhisar Belediye Başkanı Ramazan OYA ve Bahçeli  Belediye Başkanı Ertuğrul ÇELENKOĞLU'nun eşlik ettiği incelemelerde Vali Cahit ÇELİK " Bölge Antik dönemde ve Roma döneminde önemli bir yerleşim birimi ve  Tabal Krallığının da başkenti. Genç Hitit döneminde kurulan Tabal-Tyana Krallığı ile Kayseri, Konya, Nevşehir, Niğde gibi 24 merkeze başkentlik yapmıştır. 24 kent krallığının merkezi olan Tyana tarihin ilk konfederasyon merkezi olarak göze çarpar. İlimizin tarihi eser envanterine büyük katkısı olan Tyna Antik Kenti kazı çalışmaları ile gün yüzüne çıkınca , turizm potansiyelini de olumlu manada etkileyecektir. " dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder