8 Ağustos 2024 Perşembe


 NİĞDE ADLİYESİNDE İŞYURTLARI SATIŞ MAĞAZASI AÇILDI

      Niğde Adliyesinde, cezaevlerindeki hükümlülerin ürettikleri ürünlerin satışının yapıldığı İş yurtları Satış Mağazası açıldı.

     Vali Cahit Çelik, adliye binası girişindeki mağazanın açılışında yaptığı konuşmada, İş yurtları Kurumunun çok önemli işler yaptığını belirtti.

    Niğde de ki iş yurtlarında hayvancılık, tarım ve mobilya sektöründe ciddi üretim yapıldığını belirten Çelik, bu anlamda iş yurtlarının hükümlülerin rehabilitasyonu için önemli bir görevi yerine getirdiğini vurguladı.

    İş yurtlarında meslek öğrenen hükümlülerin, tahliye olduktan sonra kendi mesleklerini yapabilecek birer vatandaş haline geldiğini belirten Çelik, sözlerine şöyle devam etti ; İş yurtlarının diğer bir önemli özelliği hem kamu kurumlarının hem de vatandaşların ihtiyaç duydukları ürünlerin üretilmesinde önemli bir görevi yerine getiriyor. Diğer bir faydası ise piyasa şartlarına göre çok daha uygun maliyet ve uygun fiyatla piyasaya sunması. Bu  mağazanın açılması hükümlüler ve vatandaşlar için önemli." Diye belirtti.

     Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş yurtları Kurumu Başkanı Hüsnü Gezginci “Hükümlüler ceza infaz kurumunda iş yurtlarında çalışırken hem ücret alınmakta hem kısmi sigortaları yapılmakta hem de çalıştıkları alandan mesleki belgelerini alarak tahliye sonrası dönemlerinde de kendi işlerini yapacak ya da aynı sektörde çalışabilecek nitelikte kişiler haline dönüşmektedirler."

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren ise mağazada gıda, et ve süt, tekstil gibi birçok ürünün satışa sunulacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından dua edilerek kurdele kesildi, protokol üyeleri mağazayı gezip alışveriş yaptı.

Mağazada, Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerin ürettiği ürünlerin uygun fiyatlarla vatandaşların beğenisine sunuluyor.diye belirtti.

        Vali Cahit ÇELİK, Belediye Başkan Vekili  Bülent KÜÇÜKTUNA, Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu Daire Başkanı Hüsnü GEZGİNCİ, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa SÜREN, Adalet Komisyonu Başkanı Bayram ÜNLÜ, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan USLU, Baro Başkanı Emin Alper ÖZTÜRK, İl Emniyet Müdürü Adnan ÖZDEMİR ve İl Jandarma Komutanı J. Albay  Gürol OKYAR  İş Yurtları  mağazasının  açılış törenine katıldı.    



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder