20 Ağustos 2024 Salı


 CHP Milletvekili Gürer, Ulukışla’nın köylerini ziyaret etti 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla CHP İlçe Başkanı Hüseyin Toker, İl Genel Meclis Üyesi Celal Gülercan ve Zafer Güven ile Ulukışla ilçesi köylerini ziyaret ederek köylerdeki su sıkıntısı ve tarımsal üretimde yaşanan sorunları yerinde inceledi. Bölge üreticileriyle bir araya gelen Gürer, üreticilerin maliyetlerin altında satış yapması nedeniyle yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Karpuz gibi değer bulmayan ürünlerin tarlada kalarak yanmaya başladığına da dikkat çekti.

OVACIK KÖYÜ'NDE SU SORUNU

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla ilçesine bağlı köylerde halkın sorunlarını dinlemek üzere bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ovacık Köyü'nde köy halkıyla bir araya gelen Gürer, su sıkıntısının ciddi boyutlara ulaştığını gözlemlediğini belirterek, “Köy sakinleri, su kaynaklarının yetersizliği nedeniyle tarımsal üretimde ve hayvancılıkta ciddi zorluk yaşıyor.” dedi.

EMİNLİK KÖYÜ'NDE DERT YANDI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Eminlik Köyü'ne yaptığı ziyarette bölge halkıyla ülke genelindeki ve yerel düzeydeki sorunları konuştu. Gürer, “Tarımsal üretimde yaşanan sıkıntılar ve emeklilikle ilgili problemler, köy halkının başlıca sorunu. Artan yaşam maliyetleri ve ekonomik zorluklar, köylülerin yaşam standartlarını olumsuz etkiliyor. Bu sorunların çözümü için gerekli adımların atılması gerekir.” dedi.

HÜSNİYE KÖYÜ'NÜ DE ZİYARET ETTİ

Hüsniye Köyü'nde CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köy halkıyla tarım ve emeklilik konularında görüş alışverişinde bulundu ve “Tarım sektöründe artan maliyetler ve düşük satış fiyatları nedeniyle çiftçiler zor durumda. Emekliler ise sabit gelirleriyle artan fiyatlar karşısında ayakta kalmaya çalışıyor.”diye konuştu.

KARPUZ TARLADA KALDI

Ulukışla ilçesindeki karpuz üreticileriyle de bir araya gelen  Ömer Fethi Gürer, tarlada yaşanan sorunları yerinde dinledi. Üretici Selami Demir, karpuzun kilogram maliyetinin 5 lira olduğunu ancak bunu yalnızca 1 liradan satabildiklerini belirtti. Demir, "Karpuz üretiminde büyük zarar ettik. 5 liraya ürettiğimiz karpuzu, ancak 1 liradan satabiliyoruz. Tüccar gelip alırsa o da... Bu da piyasada satılmadığı için oluyor. Vatandaş ise büyük şehirlerde karpuzu 6-10 lira arasında, belki de daha pahalıya alıyor." dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla'da dinlediği sorunların acil çözüm gerektirdiğini vurguladı. Üreticilerin emeğinin karşılığını alamadığı bu sistemin sürdürülebilirliği tehdit ettiğini ifade eden Gürer, mecliste bu konuları gündeme taşıyacaklarını belirtti. Halkın sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Gürer, "Niğde'nin köylerinde ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımızın yaşadığı zorluklar, sadece onların değil, hepimizin sorunu." dedi.

Gürer, sorunların çözülmesi için mücadele edeceklerini ve halkın yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder