14 Eylül 2014 Pazar

Kene Timleri İş Başında
Kene İle Mücadelede Beç Tavukları Kullanılıyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü kene kaynaklı olarak insanlara bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı beç tavukları üreterek köylülere dağıtıyor.
Evlerinin Önünde Beslemek Şartı ile VeriliyorSon yıllarda kırım kongo kanamalı hastalığı vakalarının yoğun olarak görüldüğü iç bölgelerimizde keneyle biyolojik mücadele için çalışma başlatıldı. Başlatılan çalışmayla, keneden kaynaklanan vakaların yoğun olarak görüldüğü bölgelerde seçilen bazı köylerde vatandaşlara, birer çift olarak ve evlerinin önünde beslemek şartı ile beç tavukları dağıtılıyor.
Kimyevi Yerine Biyolojik Mücadele Tercih Ediliyor
Dış ortamlara ve ilaçlara karşı son derece dirençli parazitler , mücadele son derece güçtür ve zaman zaman yapılan bilinçsiz ilaç kullanımı tabiatın kirlenmesine sebep olabiliyor. Bu sebeplerden dolayı kenelerle karşı kimyevi mücadele yerine biyolojik mücadele yapmak maksadıyla köylülere beç tavukları dağıtılıyor.
2014’te 3 Bin Beç Tavuğu Dağıtılacak
Bu çalışmalar kapsamında 2014 yılında üretilecek 3 bin adet beç tavuğu köylülere dağıtılacak. Yozgat’taki üretim istasyonunda üretilen ve Çorum, Afyonkarahisar, Sivas, Yozgat, Gümüşhane, Bilecik, Amasya, Çankırı, Tokat illerinde köylülere dağıtılacak beç tavukları ile kene kaynaklı
hastalıkların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder