20 Eylül 2014 Cumartesi

Üniversite 'Tarım Arazilerinin Yönetiminde Arazi Toplulaştırmasının Önemi ' Konulu Panel Düzenledi
 Niğde Üniversitesi Rektörlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Niğde Ziraat Odası, Ahiler Kalkınma Ajansı, Niğde Tarım Platformu ve TÜMAŞ Niğde Ofisi’nin ortaklaşa düzenlediği “Tarım Arazilerinin Yönetiminde Arazi Toplulaştırmasının Önemi ”konulu panel Fen Edebiyat Fakültesi K
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Gürsel Küsek, Niğde Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Ulutaş ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir'in konuşmacı olarak katıldığı programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ethem Akyol, akademik personel, il müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Program Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Programda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen konuşma yaptı. Türkmen; “İlimizde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüzce A.T ve TİGH projesi 2012 yılından itibaren fiilen başlamış ve halen devam etmektedir. 2015 yılı sonu itibariyle de tamamlanmış olacaktır. İlimizde 5 proje ve toplam 28 yerleşim yerinde 122.533 ha alan da A.T ve TİGH projesi uygulanmaktadır. Toplam bütçesi ise yaklaşık olarak 70 milyon liradır” dedi.
Türkmen konuşmasına,  Niğde ve civarında uygulanacak olan Arazi Toplulaştırma Projeleri hakkında bilgiler vererek devam etti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen’in konuşmalarının ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Bayrak da bir konuşma yaptı.
Prof. Dr. Mustafa Bayrak Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ve bölümleri hakkında genel bilgiler vererek, sunumlarını yaptı.
 Konuşmaların ardından 'Tarım Arazilerinin Yönetiminde Arazi Toplulaştırmasının Önemi' konulu panele geçildi. Niğde Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Ulutaş’ın başkanlığını yaptığı panel de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir “Tarımda 2023 Vizyonuna Doğru Arazi Kullanımı ve Toplulaştırmanın Önemi” başlıklı konuya değinirken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Gürsel Küsek ise “ Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Yasası ve Toplulaştırmaya Etkileri ” başlıklı konular hakkında geniş bilgiler verdi.
Merak edilen soruların cevaplandırılmasının ardından program, plaket takdim töreniyle devam etti.

Dr. Gürsel Küsek’e,  Prof. Dr. Zafer Ulutaş’a ve Prof. Dr. Yusuf Demir’e teşekkür plaketlerini rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Bayrak takdim ett

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder