20 Eylül 2014 Cumartesi

9 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Niğde’de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayan kutlama programına Niğde Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kd. Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Bayrak, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri  Derneği Niğde Şubesi Başkanı Ramazan Yıldız ve Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir, Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Jandarma Asayiş Şube Müdürü Jn. Kd. Yarbay Süreyya Güler günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Ardından Jandarma Er Erman Dingiloğlu “Mehmedim” adlı şiiri okudu.
Programın devamında Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şubesi Başkanı Ramazan Yıldız’ın yaptığı konuşmanın ardından Cumhuriyet Meydanındaki tören sona erdi ve daha sonra Protokol Üyeleri, Şehit Yakınları ve Gaziler Niğde Valiliği tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder