23 Eylül 2014 Salı

Niğde Belediyesi Hayvan Barınağını Herkes Ziyaret Edebilir

Niğde Belediyesi Hayvan Barınağı konusunda ortaya atılan iddialar konusunda Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, açıklamalarda bulundu.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Son 3-4 gündür Niğdemizin ve genelde sosyal medya da yer alan Niğde hayvan barınağı ile ilgili görüntüler ve söylentiler olduğu iddiası ile hayvan barınağında yaptığımız ziyaretlerde gördüğümüz üzere bir takım iddiaların doğru olmadığını söyleyebiliriz" dedi.
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Hayvan Barınağı herkese açık. Hem basın mensuplarımız hem de isteyen hemşehrilerimiz hayvan barınağını gezebilirler, görebilirler. Hayvan barınağında sorumlu arkadaşlarımız, sorumlu veterinerimiz personelimiz halihazır bir şekilde hepsi çalışıyor. Elbette  hayvan barınağına etraftan, çevre köy ve kasabalardan toplanıp getirilen hayvanlar içerisinde hasta olanlar  da var.. Sonuçta hastaneye kim gider hastalar. Trafik kazasından, ya da normal hastalar gider. . Dolayısı ile otomobillerin çarptığı hayvanlar hayvan barınağında tedavi ediliyor. Ayağı olmayan köpekler hayvan barınağına getiriliyor. Sonuçta burası bir hayvan barınağı. Bu tür durumlar olabilir. Fakat bunların hayvan barınağında o hale geldiği manası çıkartılmaması gerekiyor. Temizlik noktasında da, bakım noktasında da yeme içme noktasında da son derece çalışan personelimiz gayretli. Çalışan personelimize ben teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kısırlaştırma ünitesi kurulacak

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Basın mensuplarımıza tavsiye ediyorum, gidip hayvan barınağımızı gezebilirler. Sadece bir gün değil her zaman her gün gidip hayvan barınağını ziyaret edebilirler. Hayvan barınağımızda aksayan bir durum yok. 
Bu noktada Niğde Belediyesi olarak bir adım daha atarak şu anda gözlemlediğimiz eksikliklerden bir tanesi Niğde Belediyesi Hayvan Barınağında bir ameliyat ünitesi yani kısırlaştırma ünitesi kurulması gerekiyor. Dişi ve erkek hayvanların kısırlaştırma ünitesinde kısırlaştırarak fazla köpek üremesinin önüne geçmemiz gerekiyor" dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder