2 Eylül 2014 Salı

 NİĞDE SGK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN BASIN DUYURUSU
Ülkemiz genelinde herhangi bir sigorta kapsamında olmayan, ödeme gücü bulunmayan vatandaşlarımızın sağlık giderleri yeşil kart verilerek sağlanırken 01.01.2012 tarihinden itibaren yeşil kartı olanlar ve herhangi bir sağlık güvencesine tabii olmayanlar Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınmıştır.
Genel Sağlık Sigortasından faydalanmak için öncelikle vatandaşlarımızın adreslerinin bulunduğu ilçedeki Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek gelir testi yaptırmaları yapılan gelir testinin sonucuna göre belirlenen miktarda sağlık primi ödemeleri veya gelirleri asgari ücretin 1/3' ünden az ise primlerinin hazine tarafından ödenmesi neticesinde sağlıktan faydalanabileceklerdir.
Hal böyle olmakla beraber bir kısım vatandaşlarımızın gelir testi yaptırmadıkları veya belirtilen sürenin dışında yaptırdıkları için mevzuat gereği Genel Sağlık Sigortası primleri üst limitten tahakkuk ettirilerek ilgililere borç bildirimleri yapılmıştır. İlgililerce bu borçlar ödenmediği veya ödenemediği için bunlar borçlu olduklarından sağlık hizmetlerinden de faydalanamamaktadırlar.
Bu kapsamda olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi biriken borçların taksitler halinde ödenmesini sağlayacak olan torba yasa meclis gündeminde olup yakın bir zamanda yasalaşması beklenmektedir. Yasalaşacak yasa ile de tahakkuk ettirilen borçlarında yapılmış olan veya yapılacak olan gelir testinde belirtilen gelir durumuna göre geriye dönük tahakkuk ve tahsilatları gerçekleştirilecektir.
Buna göre; 01.01.2012 tarihinden itibaren veya bu tarihten sonra genel sağlık sigortası kapsamına girmekle birlikte gelir testi yaptırmayan vatandaşların adreslerinin bulunduğu ilçe Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek gelir testi yaptırmaları gerekmektedir.
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder